Πρώτη νίκη Γερμανού οδηγού στην Formula E (vid)

Gazzetta team
Πρώτη νίκη Γερμανού οδηγού στην Formula E (vid)
Ο Ντάνιελ Αμπτ πήρε την πρώτη του νίκη στην Formula E και παράλληλα την πρώτη νίκη Γερμανού οδηγού στην σύντομη ιστορία του πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Το τέταρτο φετινό Γκραν Πρι της Formula E, διεξήχθη στην πόλη του Μεξικού και ήταν ένας ακόμη αγώνας με ιστορική σημασία, δεδομένου πως για πρώτη φορά την ιστορία του θεσμού, ένας Γερμανός πήρε νίκη. Ο Ντάνιελ Αμπτ με το ηλεκτρικό μονοθέσιο της ομώνυμης ομάδας, ήταν μάλλον ο πιο τυχερός, στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν μέσα στη διάρκεια του αγώνα,έτσι κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά χάρη σε ένα γρήγορο pit stop, το οποίο στην Formula E αφορά αλλαγή μονοθεσίου. Έτσι κατάφερε να βγει εμπρός από τον Όλιβερ Τέρβι της ομάδας ΝΙΟ και τελικά να πάριε τη νίκη. Το αποτέλεσμα αυτό έσωσε και την παρτίδα για την ομάδα της Audi που είδε τον πρωταθλητή του 2017, Λούκα ντι Γκράσι να μένει αρκετά πίσω στην κατάταξη λόγω τιμωρίας στην εκκίνηση.

Πίσω από τους Αμπτ και Τέρβι ολοκλήρωσε στο βάθρο ο Σεμπαστιέ Μπουέμι με την ομάδα της Renault.

Στη βαθμολογία διατηρήθηκε επικεφαλής ο Ζαν Έρικ Βερν της TECHEETAH, καθώς ο Όλιβερ Ρόσενκβιστ αν και ξεκινούσε από την πολ ποζίσιον δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί στον αγώνα του Μεξικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!