Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι το Cupra Leon

Gazzetta team
Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι το Cupra Leon
Η νεοσύστατη Cupra ανακοίνωσε το πρώτο της ηλεκτρικό, αγωνιστικό, αυτοκίνητο τουρισμού, το οποίο θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα E TCR.

Με τον στόμφο που απαιτεί μια παγκόσμια πρωτοπορία, ο Λούκα ντε Μέο, ανακοίνωσε το ηλεκτρικό Cupra Leon στην αγωνιστική του έκδοση. Το αυτοκίνητο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό, αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού και ένα από τα πρώτα της νέας φίρμας της Seat, της Cupra.

Θα παρουσιαστεί επισήμως στη Γενεύη, σε μερικές ημέρες και το μήνυμα με το οποίο το συνόδεψε ο πρόεδρος της Seat, ήταν «Είναι εφικτό, είναι θεαματικό και είναι πολύ διασκεδαστικό». Όλα αυτά για ένα αγωνιστικό που θα κινείται με ηλεκτρισμό και θα αποδίδει από 300 μέχρι 500 kWh.

Το αυτοκίνητο θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα το οποίο επίσης ανακοινώθηκε σήμερα, από τους οργανωτές του TCR. Πρόκειται για το E TCR, ένα πρωτάθλημα για ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού, το οποίο θα είναι το πρώτο του είδους. Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά προορίζεται να διεξάγεται το 2018, με κάποια προωθητικά event να έχουν ήδη εξεταστεί πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!