Ιστορική νίκη στην Daytona 500 (vids)

Gazzetta team
Ιστορική νίκη στην Daytona 500 (vids)
Ο Όστιν Ντίλον επανέφερε το αυτοκίνητο με το νούμερο 3 στην κορυφή της Daytona, 20 χρόνια μετά τη νίκη του Ντέιλ Έρνχαρντ με τον ίδιο αριθμό.

Η κούρσα των 500 μιλίων στη Daytona είναι ένας αγώνας σύμβολο για το αμερικανικό motorsport, κάτι αντίστοιχο με το Γκραν Πρι της Formula 1 στο Μονακό. Συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από τα Μέσα και από το κοινό και οι συμμετοχές των οδηγών φτάνουν τις 40. Κάθε χρόνο υπάρχουν οδηγοί που επιστρέφουν για έναν και μόνο αγώνα ή που περιμένουν τη συγκεκριμένη κούρσα στην οβάλ πίστα, ώστε να κλείσουν την καριέρα τους.

Οι αγώνες του Nascar γενικώς περιλαμβάνουν πολλές κίτρινες σημαίες που προκαλούνται από τα αρκετά ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κούρσας και φέτος ίσχυσε το ίδιο, με μια περίοδο κίτρινης σημαίας να κρίνει ουσιαστικά και τη νίκη, λίγο πριν το τέλος. Από ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν 8 αυτοκίνητα και ανάμεσά τους και ο Κουρτ Μπους νικητής του 2017, έμειναν 11 από τα 40 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν και επικεφαλής ήταν ο Αρμιρόλα.

Πίσω του ακολουθούσε ο Ντίλον με τον αριθμό 3 και σε μια μεταξύ τους επαφή 3 στροφές πριν το φινλε, ο Αρμιρόλα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο της Daytona. Κάπως έτσι ο Ντίλον πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Daytona, αλλά το σημαντικότερο για τους Αμερικανούς είναι πως το αυτοκίνητο με τον αριθμό 3 επέστρεψε στη νίκη του θρυλικού αγώνα.

Ο αριθμός 3 ήταν εκείνος του Ντέιλ Έρνχαρντ του πρεσβύτερου, που είναι ο κορυφαίος οδηγός αγώνων NASCAR στην ιστορία του θεσμού και λατρευόταν από τους Αμερικανούς. Την μια και μοναδική νίκη του στην Daytona την είχε κατακτήσει ακριβώς 20 χρόνια πριν και το είχε κάνει φυσικά με τον αριθμό 3 στο αυτοκίνητό του, κάτι που για τη φετινή νίκη του Ντίλον, ήταν αυτό που παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Κατά τα άλλα σε ένα από τα πολλά ατυχήματα ολοκληρώθηκε άδοξα και ο αγώνας της Ντάνικα Πάτρικ, η οποία είχε ανακοινώσει από το ξεκίνημα της χρονιάς πως θα έτρεχε στην τελευταία της Daytona πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!