Πέντε crash tests αυτοκινήτων που τα βλέπουμε και... κλαίμε! (vids)

Πέντε crash tests αυτοκινήτων που τα βλέπουμε και... κλαίμε! (vids)

Πέντε crash tests αυτοκινήτων που τα βλέπουμε και... κλαίμε! (vids)

Οι δοκιμές πρόσκρουσης είναι αναγκαίες για την κατασκευή ασφαλών αυτοκινήτων, όμως σε κάθε περίπτωση είναι... βάναυσο να καταστρέφονται πανάκριβα supercars! 

Αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο, κοιτάμε και αξιολογούμε πάντα τα crash tests που γίνονται από πιστοποιημένους οργανισμούς ασφαλείας, καθώς θέλουμε το νέο μας όχημα να μας προστατεύσει σωστά όταν έρθει η... κακιά στιγμή. 

Τα supercars δεν εξαιρούνται από αυτό και οι αγοραστές τους θέλουν να ξέρουν αν τα νέα τους αποκτήματα θα είναι σε θέση να διαχειριστούν ένα άσχημο τρακάρισμα, που είναι και πολύ ευκολότερο να συμβεί λόγω της τεράστιας ισχύος τους και των μεγάλων ταχυτήτων που μπορούν να αναπτύξουν, σε πολύ σύντομο χρόνο. 

Για αυτό και μοντέλα της Lamborghini, της Pagani, ακόμη και της Koenigsegg, «θυσιάζονται» στο βωμό του ελέγχου ασφαλείας και τα βλέπουμε να γίνονται σμπαράλια, για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους. Στα παρακάτω βίντεο, βλέπουμε τη διαδικασία σε πέντε πανάκριβα και ταχύτατα μοντέλα! Προσοχή, ακολουθούν... σκληρές εικόνες. 

Koenigsegg Regera - crash test, abuse and endurance testing

Lamborghini Murcielago Crash Test 720p

Crash Test New Mercedes SLS AMG 2010

Pagani Huayra Crash Test

Koenigsegg Agera Crash Test

Best of internet