Αποδοχή ήττας από τον Πετερανσέλ (pics&vid)

Gazzetta team
Αποδοχή ήττας από τον Πετερανσέλ (pics&vid)
Ο Στεφάν Πετερανσέλ παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να πιάσει τον Κάρλος Σάινθ, αλλά το Ράλι Ντακάρ δεν έχει τελειώσει ακόμη…

Άλλη μια μέρα πέρασε, άλλη μια ειδική τελείωσε και η αντίστροφη μέτρηση για τον Κάρλος Σάινθ συνεχίζεται. Ο Ισπανός είδε τη διαφορά του να «ψαλιδίζεται» ακόμη περισσότερο από τον Στεφάν Πετερανσέλ μετά την 12η ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ, ωστόσο τα 44 λεπτά που απέχουν οι δύο οδηγοί της Peugeot είναι πολλά.

Ο Πετερανσέλ θέλοντας να μας προιδεάσει μάλλον για το τι θα ακολουθήσει στις δύο ειδικές που απομένουν, αλλά πιθανώς και ρίχνοντας λίγο στάχτη στα μάτια του πολύπειρου Σάινθ, παραδέχτηκε πως πλέον δεν κυνηγά τη νίκη, δεδομένου πως «είμαστε και οι δύο επαγγελματίες και δεν μπορεί να καλυφθεί αυτή η απόσταση, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως συμμετέχουμε σε ένα σπορ με μηχανές και πολλά μπορεί να συμβούν». Αυτά ήταν τα λόγια του Γάλλου που πλέον έχει στη διάθεσή του λίγο περισσότερο από 400 χιλιόμετρα για να ελπίζει.

Η 12η ειδική πάντως δεν πήγε σε κανέναν από τους δύο αλλά στον Νάσερ Αλ Ατίγια, ο οποίος πρόσθεσε έτσι μια ακόμη στη φετινή του συγκομιδή. Ο Πετερανσέλ ήταν δύο λεπτά αργότερος από το Toyota Hilux του Πρίγκηπα από το Κατάρ και τρίτος ολοκλήρωσε ο Ζινιέ Ντε Βιγιέ με το άλλο Toyota. Η αγωνιστική οδήγηση της σημερινής ημέρας ήταν της τάξης των έξι ωρών περίπου, καθώς ήταν η μεγαλύτερη του αγώνα, με μήκος 523 χιλιόμετρα. Αυτή η απόσταση μαζί με τα 270 χλμ. των απλών διαδρομών έφερε τα πληρώματα από την πόλη Φιαμπάλα στο Σαν Χουάν και τα ανάγκασε, για να την καλύψουν να ανέβουν σε υψόμετρο, ακόμη και 3.600 μέτρων. Το μόνο παρήγορο ήταν μάλλον πως δεν υπήρχαν τόσοι αμμόλοφοι αλλά το έδαφος ήταν σαφώς πιο… στέρεο στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Η ειδική ακυρώθηκε για τους αναβάτες των μοτοσυκλετών και των quads, διεξήχθη όμως κανονικά για τα φορτηγά, κατηγορία στην οποία το φετινό Ντακάρ είναι μακράν πιο ενδιαφέρον από ότι σε εκείνη των αυτοκινήτων. Αυτό γιατί έπειτα από 11 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές (η μια ακυρώθηκε) οι δύο διεκδικητές της νίκης έχουν κατορθώσει να βρίσκονται σε απόσταση ενός… δεκάτου του δευτερολέπτου. Οι Νικολάεφ και Βιγιάγκρα έπειτα από περισσότερα από 3.000 χλμ. δηλαδή έχουν κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο δευτερόλεπτο και αυτό αν μη τι άλλο είναι άκρως εντυπωσιακό αφενός, αφετέρου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία στιγμή όπως φαίνεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!