Η Porsche γιορτάζει 50 χρόνια νίκες στις 24 ώρες της Daytona! (vids)

Gazzetta team
Η Porsche γιορτάζει 50 χρόνια νίκες στις 24 ώρες της Daytona! (vids)
50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη νίκη της Porsche τις 24 ώρες της Daytona και η εταιρεία δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει.

Με τέσσερα μικρά video και μια σπουδαία αναφορά στο παρελθόν γιορτάζει η Porsche την συμπλήρωση των 50 ετών από την πρώτη της νίκη στον φημισμένο 24ωρο αγώνα της Daytona.

Ήταν το 1968 όταν το Porsche 907LM με τον αριθμό 54 και τους Βικ Έλφορντ, Γιόχεν Νέερσπας, Ρολφ Στόμελεν, Γιο Σίφερτ και Χανς Χέρμαν ολοκλήρωσαν νικητές και άνοιξαν έτσι έναν σημαντικό λογαριασμό ο οποίος τις επόμενες δεκαετίες συμπλήρωσε άλλες 21 νίκες. Τότε μάλιστα ήταν και η πρώτη χρονιά που η Porsche είχε δοκιμάσει την τύχη της στον συγκεκριμένο αγώνα σε επίπεδο γενικής κατάταξης και με αυτοκίνητο στην κορυφαία κατηγορία. Το Porsche 907 LM είχε προετοιμαστεί από το θρυλικό τμήμα Porsche System Engineering και στέφθηκε από επιτυχία, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στην εταιρεία και φυσικά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Συνολικά πάντως η Posche κατέχει το ρεκόρ στις νίκες στην Daytona και στις άλλες κατηγορίας με 78 πρωτιές, ενώ έχει και μια εξαιρετική επίδοση στους αγώνες αντοχής γενικώς με 63 νίκες σε 24ωρους αγώνες, όπως Λε Μαν, Νίρμπουργκρινγκ, Σπα και Ντουμπάι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!