Πετερανσέλ και Σάινθ πρωταγωνιστούν! (vid)

Gazzetta team
Πετερανσέλ και Σάινθ πρωταγωνιστούν! (vid)
Ο Στεφάν Πετερανσέλ πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη ειδική διαδρομή, τη στιγμή που ο Κάρλος Σάινθ εξακολουθεί να προηγείται.

Η τεράστια επένδυση της Peugeot, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να «κατεβάσει» μια dream team στο φετινό Ράλι Ντακάρ, αποδίδει προς το παρόν και όλα φαίνεται να πηγαίνουν κατ’ ευχήν, έστω και αν πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Η ομάδα πήρε άλλη μια νίκη στην 10η ειδική διαδρομή του αγώνα που είχε μήκος 373 χλμ. και έφερε το κομβόι του Ντάκαρ από την πόλη Σάλτα, στην πόλη Μπέλεν.

Νικητής ήταν ο Στεφάν Πετερανσέλ που έπειτα τον χαμένο χρόνο της όγδοης ημέρας έχει ανακάμψει και οδεύει προς μια καλύτερη θέση, από την δύσκολη στην οποία βρέθηκε νωρίτερα μέσα στον αγώνα. Πήρε σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους του χάρη στη σημερινή του διάκριση και είναι πλέον τρίτος στην Γενική κατάταξη.

Εκεί εξακολουθεί να προηγείται ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος στη σημερινή ειδική αρκέστηκε στην τέταρτη θέση έχοντας ξεκάθαρα μια πιο προσεκτική προσέγγιση. Ο Ισπανός που τιμωρήθηκε με δέκα λεπτά ποινής χθες, θέλει να κρατήσει την διαφορά της 1 ώρας και 13 λεπτών που απέχει από τον Νάσερ Αλ Ατίγια, ο οποίος ακολουθεί. Ο οδηγός από το Κατάρ παραμένει ο κορυφαίος της Toyota και ήταν τρίτος στην ειδική, παρά το γεγονός πως ξεκίνησε δυναμικά και ταχύτατα. Στη συνέχεια ο ρυθμός του έπεσε και δεν μπόρεσε να κερδίσει ακόμη περισσότερο χρόνο. Έτσι τη δεύτερη θέση της ειδικής βρέθηκε το άλλο Toyota του Ζινιέ Ντε Βιλιέ, ο οποίος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στον φετινό αγώνα.

Στις μοτοσυκλέτες το Ράλι Ντακάρ έδειξε το γνώριμο, παλιό, σκληρό πρόσωπό του. Στο ξεκίνημα της δέκατης ειδικής έξι αναβάτες ήταν στις ισάριθμες κορυφαίες θέσεις με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, όμως τα πάντα άλλαξαν μερικές ώρες μετά. Οι Πράις, Μπεναβίντες, Μέο και Μπαρέντα χάθηκαν στις εκτάσεις της Βολιβίας και έχασαν πολύτιμο χρόνο, έτσι εκείνοι που έμειναν να διεκδικούν τη νίκη ήταν οι Βαν Μπέβερεν και Βάλκνερ. Ο Γάλλος με την Yamaha προηγούταν όμως μόλις τρία χιλιόμετρα πριν το φινάλε είχε μια πτώση που συνοδεύτηκε μάλιστα από τραυματισμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

Ως αποτέλεσμα ο Βάλκνερ έχει εξασφαλίσει μια διαφορά σχεδόν 40 λεπτών από τον δεύτερο Ζόαν Μπαρέντα και πλέον είναι φαβορί για τη νίκη, όσο μπορεί να είναι κανείς φαβορί στο Ντακάρ και ιδίως στις μοτοσυκλέτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!