Τιμωρήθηκε ο Σάινθ για επαφή με «γουρούνα»! (vid)

Gazzetta team
Τιμωρήθηκε ο Σάινθ για επαφή με «γουρούνα»! (vid)
Ποινή δέκα λεπτών επιβλήθηκε στον Κάρλος Σάινθ επειδή έβγαλε εκτός πορείας ένα Quad που συνάντησε στην πορεία του.

Η σημερινή αναβολή της ένατης ειδικής οδήγησε σε μια υποτυπώδη ξεκούραση των οδηγών και των ομάδων καθώς τα χιλιόμετρα για τις μετακινήσεις παραμένουν πολλά, δεν είναι όμως σε αγωνιστικούς ρυθμούς και αυτό είναι σημαντικό. Κάπως έτσι η πρωτοπορία του Κάρλος Σάινθ δεν κινδύνεψε, έστω και αν επλήγη, όπως εξάλλου και το γόητρο του 55χρονου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή.

Οι οργανωτές ανακοίνωσαν ποινή για τον Ισπανό που του αφαιρεί δέκα λεπτά από τον χρόνο που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα με το σκεπτικό πως ύστερα από επαφή με το Quad του Κις Κούλεν, πέταξε τον αναβάτη εκτός πορείας. Ο Κούλεν διαμαρτυρήθηκε για το συμβάν και τόνισε πως ο Σάινθ δεν σταμάτησε να εξετάσει αν υπήρχε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ισπανός τιμωρήθηκε.

Από την ομάδα της Peugeot βεβαίως υποστηρίζουν πως ο Σάινθ σε καμία περίπτωση δεν είχε επαφή με τον συναθλητή του, ενώ ο ίδιος ο Ισπανός οδηγός τόνισε «Παρατήρησα ότι με είδε και πως βγήκε εκτός δρόμου. Επιτάχυνα και όταν το έκανα αυτά, συνειδητοποίησα πως είχε χάσει τον έλεγχο καθώς είχε πολύ σκόνη και δεν έβλεπα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην διαδρομή και τον απέφυγα ως εκ θαύματος. Ήταν πολύ κοντά, όμως σε καμία περίπτωση δεν τον ακούμπησα».

Δεδομένης λοιπόν της απραξίας την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η ένατη ειδική, ας θυμηθούμε τα στιγμιότυπα από την όγδοη μέσω του video των διοργανωτών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!