Πίστα μότοκρος ενέκρινε ο Δήμος Θερμαϊκού

Gazzetta team
Πίστα μότοκρος ενέκρινε ο Δήμος Θερμαϊκού
Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νέας Μηχανιώνας ζήτησε και πήρε έκταση από τον Δήμο Θερμαϊκού προκειμένου να κατασκευάσει πίστας μότοκρος.

Ορισμένες φορές σκέφτεσαι πως υπάρχει ελπίδα τελικά ακόμη και σε αυτή τη χώρα που ζούμε. Στην Ελλάδα που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν βρίσκει μια τρύπα να για να δει το φως του ήλιου από τα τάρταρα στα οποία βρίσκεται, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νέας Μηχανιώνας θέλει να φτιάξει πίστα μότοκρος. Και κυρίως το κάνει με το σωστό τρόπο!

Το Σωματείο έκανε αίτημα στο Δήμο Θερμαϊκού για την παραχώρηση έκτασης προκειμένου να κατασκευαστεί η πίστα. Το αίτημα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι έκταση 11,5 στρεμμάτων θα παραχωρηθεί για μια πενταετία. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης συμφωνίας το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξετάσει εκ νέου τα δεδομένα, προκειμένου να δώσει παράταση της παραχώρησης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης μίλησε για οφέλη από εσωτερικό, εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή καθώς και για ασφαλή και εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητα για τους νέους της περιοχής, οι οποίοι θα βρουν μια διέξοδο προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα υπάρχει και πίστα διεθνών προδιαγραφών για το Μότοκρος. Είναι στη Μεγαλόπολη και έχει φιλοξενήσει αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος περισσότερες από μία φορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!