Στο ERC και το 2018 το Ράλι Ακρόπολις

Gazzetta team
Στο ERC και το 2018 το Ράλι Ακρόπολις
Η FIA ανακοίνωσε το πρόγραμμα του ERC, με τον ελληνικό αγώνα να καταλαμβάνει την… παραδοσιακή του θέση στις αρχές Ιουνίου.

Για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία και τη χαρά να θαυμάσουμε από κοντά τα πληρώματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, FIA ERC. Η Διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πρόγραμμα του θεσμού μετά τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκινητου Αθλητισμού και το Ράλι Ακρόπολις είναι και φέτος ένας από τους αγώνες του.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και θα είναι ο τρίτος γύρος του θεσμού. Το ERC ξεκινά από τον Ατλαντικό και τις Αζόρες και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα ηφαιστειογενή χώματα του πορτογαλικού νησιού θα φιλοξενήσουν την πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ αγώνες και είναι απαράλλαχτο από το περσινό. Μοναδικές διαφορές είναι η αλλαγή στην Πολωνία. Εκεί το ασφάλτινο Ράλι Ρζέζοφ αντικαθίσταται από το χωμάτινο Ράλι Πολωνίας, ενώ το Ράλι της Ρώμης που το 2017 είχε την πρώτη του παρουσία στο πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία, στις 22 Ιουλίου, ακριβώς μετά το Ράλι Κύπρου που ακολουθεί το Ράλι Ακρόπολις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ράλι Αζόρες (Χώμα): 22-24 Μαρτίου ERC Junior
Ράλι Κανάρια (Άσφαλτος): 3-5 Μαΐου ERC Junior
Ράλι Ακρόπολις (Χώμα): 1-3 Ιουνίου
Ράλι Κύπρου (Χώμα): 15-17 Ιουνίου
Ράλι Ρώμης (Άσφαλτος): 20-22 Ιουλίου ERC Junior
Ράλι Μπάρουμ - Τσεχίας (Ασφαλτος): 24-26 Αυγούστου ERC Junior
Ράλι Πολωνίας (Χώμα): 21-23 Σεπτεμβρίου ERC Junior
Ράλι Λιεπάγια - Λετονίας 12-14 Οκτωβρίου (Χώμα):ERC Junior

Να σημειώσουμε πως το Ράλι Ακρόπολις είναι στο πρόγραμμα με αστερίσκο καθώς απομένει η συμφωνία των διοργανωτών του πρωταθλήματος με τον διοργανωτή του ελληνικού αγώνα.

Από τους οκτώ αγώνες οι οδηγοί θα προσμετρήσουν τους έξι για την τελική τους βαθμολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!