Έτοιμο για δράση το Peugeot 3008 Dakar Maxi (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Έτοιμο για δράση το Peugeot 3008 Dakar Maxi (vid)
Εντυπωσιακές εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου όπλου της γαλλικής μάρκας, που δείχνει έτοιμο να θριαμβεύσει και στο ράλι Ντακάρ του 2018.

Το εκπληκτικό Peugeot 3008DKR Maxi είναι έτοιμο και έχει ότι χρειάζεται για να διεκδικήσει ακόμα μια νίκη στο Ράλι Ντακάρ του 2018. Εκτεταμένες δοκιμές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους σε πολλές τοποθεσίες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο έχουν χρησιμοποιηθεί για να φέρουν το Peugeot 3008DKR Maxi σε απόλυτα ετοιμοπόλεμη φάση. Με πάνω από 18.000 χιλιόμετρα σε εξαιρετικά σκληρές διαδρομές, είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη, για την υλοποίηση του στόχου που είναι η τελευταία υπεράσπιση του τίτλου στο Ντακάρ.

Για το 2018, η ομάδα της Peugeot διαθέτει την πιο δυνατή σύνθεση οδηγών, με παγκόσμιους πρωταθλητές ράλι και αγώνων αντοχής που εντυπωσιάζουν. Ο θρύλος του Ντακάρ και 12 φορές νικητής με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες Στεφάν Πετερανσέλ, ο πολυπρωταθλητής του WRC Σεμπαστιέν Λέμπ, ο Σιρίλ Ντεσπρέ και ο θρύλος των αγώνων ράλι Κάρλος Σάινθ, έχουν πετύχει συνολικά 19 νίκες με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στο Ντακάρ και έχουν κατακτήσει 148 πρωτιές σε αντίστοιχες ειδικές διαδρομές.

Το όπλο της dream team για το 2018 παραμένει με την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς και έναν εξαιρετικά δυνατό και ροπάτο τρίλιτρο turbo diesel κινητήρα. Σε σχέση με πέρυσι όμως έχει 10 εκατοστά μεγαλύτερα μετατρόχια, αλλαγές στην ανάρτηση και βελτιώσεις σε όσα μηχανικά μέρη παρουσίασαν καταπόνηση τα περασμένα έτη, για βελτιωμένη αξιοπιστία.

Το video που ακολουθεί αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!