Έτοιμη και η νέα αγωνιστική Aston Martin Vantage

Γιώργος Βαρίνος
Έτοιμη και η νέα αγωνιστική Aston Martin Vantage
Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την αποκάλυψη του νέου της κουπέ και η βρετανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα και την αγωνιστική της εκδοχή.

Η μεγάλη επιτυχία της Aston Martin στους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής (WEC), με την πρώτης γενιάς Vantage, επέτρεψε στους μηχανικούς της να τρέξουν την εξέλιξη του νέου αγωνιστικού παράλληλα με αυτή του μοντέλου παραγωγής.

Αμέσως λοιπόν μετά την παρουσίαση της πανέμορφης και πολλά υποσχόμενης δεύτερης γενιάς Vantage, μπορείτε να δείτε στις οθόνες σας και την GTE εκδοχή της, που εκτός από πανέμορφη είναι επίσης απόλυτα έτοιμη να κατακτήσει τις πίστες το 2018.

Η Vantage GTE βασίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής αδελφής της, αλλά εδώ η πίσω ανάρτηση δεν είναι πολλαπλών συνδέσμων, αλλά διπλά ψαλίδια όπως και στους εμπρός τροχούς. Ο κινητήρα V8 των 4.0 λίτρων της AMG έχει δεχτεί πολλές περιποιήσεις, όπως νέα turbo, σύστημα εξαγωγής της Akrapovic και πολλά ακόμα, με αποτέλεσμα να αποδίδει 545 ίππους ισχύος και 700 Nm ροπή. Αυτό φυσικά που θα φέρει τις εντυπωσιακές επιδόσεις δεν είναι η ισχύς, η οποία άλλωστε και στο πολιτικό μοντέλο ξεπερνά του 500 ίππους, αλλά το βάρος. Το οποίο, από τη σφαίρα των 1.5 τόνων μειώθηκε στα 1.245 κιλά. Έτσι, οι επιδόσεις έχουν εξακοντιστεί.

Για τις στροφές φροντίζουν τα ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα που παράγουν εκατοντάδες κιλά κάθετης δύναμης, καθώς και οι αναρτήσεις που πλέον προέρχονται από την Ohlins και είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Το αυτοκίνητο διαθέτει εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο με δυνατότητα αλλαγών και από paddles, ενώ τα φρένα της Alcon περιλαμβάνουν δαγκάνες έξι εμβόλων εμπρός και τεσσάρων πίσω. Τροχοί μαγνησίου 18’’ και ειδικά ελαστικά της Michelin συμπληρώνουν το «πακέτο», μαζί φυσικά με όλο τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό ασφάλειας.

Μαζί με τη νέα αγωνιστική Vantage για το πρωτάθλημα WEC η Aston Martin ανακοίνωσε και μια σειρά νέων χορηγών, που έφερε κυρίως η επιτυχία στο Λε Μαν το 2017, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ρόστερ των οδηγών της. Αυτό περιλαμβάνει τους νικητές της κλάσης GTE στο φετινό Λε Μαν Ντάρεν Τέρνερ και Τζόνι Άνταμ, καθώς και τους Νίκι Θιμ και Μάρκο Σόρενσεν που κέρδισαν το πρωτάθλημα του 2016 στην κατηγορία GTE. Στο σχήμα για το 2018 προστίθεται και ο πιλότος της Formula E Άλεξ Λιν, ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα ανακοινωθούν και νέοι οδηγοί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!