Οι νέες εφαρμογές ενημερώνουν αυτόματα, αν πάθουμε ατύχημα!

Gazzetta team
Οι νέες εφαρμογές ενημερώνουν αυτόματα, αν πάθουμε ατύχημα!
Βλέπουμε συνεχώς μια αυξανόμενη ποικιλία εφαρμογών για smartphones, tablets και άλλες συσκευές που μπορεί να ανιχνεύσoυν αν σας έχει συμβεί αυτοκινητιστικό δυστύχημα και χρειάζεται να ειδοποιήσετε την τροχαία, το 166, τους αγαπημένους σας αλλά... και τον ασφαλιστικό σας πράκτορα.

Πρόκειται για μοντέρνες εφαρμογές, τα γνωστά applications, που αντιλαμβάνονται ότι έχει συμβεί αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα ενεργειών που περιλαμβάνει ειδοποιήσεις σε φορείς που έχετε εσείς επιλέξει κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Η εφαρμογή «
Safety Hub» διαθέτει λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης και περιλαβάνεται στις Beta εκδόσεις του λειτουργικού Android Q και θα περιέχεται στην νέα αναβάθμιση (όποτε αυτή γίνει) σε όλα τα τηλέφωνα Android. Αλλά και άλλες εταιρείες κάνουν κάτι παρόμοιο. Η Pioneer Electronics διαθέτει το rDrive, μια συσκευή που συνδέεται στο αυτοκίνητό σας και μοιράζεται πληροφορίες με ένα κεντρικό κέντρο ελέγχου (όπως περίπου κάνει η OPEL με το ΟnStar) όπως την τοποθεσία σας και την σοβαρότητα μιας σύγκρουσης.
Αυτή την εβδομάδα η Volvo ανακοίνωσε την εφαρμογή Mobile Advisor για κινητά. Μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, θα εμφανίσει τις επαφές έκτακτης ανάγκης σας και μια λίστα ελέγχου για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το ατύχημα και θα σας συνδέσει με επαγγελματίες επισκευής και ασφάλισης.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η Owlcam προσφέρει βοήθεια (απλώς παίρνει τηλέφωνο το 100) με συνδρομή 79 δολαρίων το χρόνο. Η εταιρεία λέει ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία.
Η Uber εισήγαγε το 2018 μια λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης στην εφαρμογή της με τους οδηγούς της.

Γενικά οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν τις κατάλληλες ευκαιρίες για εφαρμογές που λειτουργούν με πολλούς τοποθετημένους σένσορες στο αυτοκίνητο, όπως επιταχυνσιόμετρα, κάμερες, αισθητήρες θερμοκρασίας, αισθητήρες λειτουργίας αερόσακων, αποστασιόμετρα κ.λπ. με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση του αυτοκινήτου μας, είτε το οδηγούμε είτε όχι...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!