Μάθε με ποιο καύσιμο θα κερδίζεις πάντα!

Gazzetta team
Μάθε με ποιο καύσιμο θα κερδίζεις πάντα!
Με λίγα λόγια… φθηναίνει η βενζίνη; Φθηναίνει ακόμη περισσότερο το υγραέριο!

Η τιμή της βενζίνης χτύπησε κόκκινο τους προηγουμένους μήνες, ξεπερνώντας στην Αττική το 1,60/lt και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος τα 2€/lt. Τις τελευταίες μέρες ευτυχώς, βλέπουμε μία πιο αισιόδοξη εικόνα στα πρατήρια καυσίμων, όπου η βενζίνη πωλείται πλέον με μέση τιμή ανά λίτρο στην Αττική 1,45€ και σε όλη την ελληνική επικράτεια, 1.48€.

Και επειδή τα καύσιμα δυστυχώς ή ευτυχώς εξαρτώνται πάντα από τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, διεθνώς… εμείς οι οδηγοί βρισκόμαστε διαρκώς με το άγχος και την αγωνία για την τιμή που θα «ξημερώσει» η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης!

Αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε για να πετάξουμε από πάνω μας τον βραχνά των εξόδων κίνησης, είναι ότι υπάρχουν κάποια είδη καυσίμων που όσο και αν ανεβοκατεβαίνει η βενζίνη και το πετρέλαιο, αυτά παραμένουν πάντα… ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! Πρόκειται για τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως το υγραέριο και το φυσικό αέριο, που προσδίδουν πάντα έως 60% οικονομία σε κάθε χιλιόμετρο, ασχέτως του πόσο μεταβάλλονται τα παραδοσιακά καύσιμα.

Με λίγα λόγια… φθηναίνει η βενζίνη; Φθηναίνει ακόμη περισσότερο το υγραέριο! Σταθερό και ασύγκριτα μεγάλο κέρδος σε κάθε μετακίνηση, χωρίς άγχος για την ρότα του πετρελαίου και τις διεθνείς εξελίξεις που το επηρεάζουν!

Έτσι ακόμη και αυτές τις μέρες που βλέπουμε τη βενζίνη φθηνότερη, συνειδητοποιούμε ότι το υγραέριο κίνησης έχει πέσει ακόμη περισσότερο και σήμερα αγγίζει μόλις τα 0,72/lt στην Αττική. Η διαφορά με το 1,45€/lt της βενζίνης, όχι απλά είναι διπλάσια, αλλά αν σκεφτεί κανείς και την απόλυτη οικονομική απόκλιση στο λεγόμενο “out of pocket” (δηλαδή τι βγάζουμε από την τσέπη μας), τότε μιλάμε για τεράστιο κέρδος σε καθημερινή βάση.

Αν πάρετε την έξυπνη απόφαση για εσάς και την οικονομία σας, και αλλάξετε σε υγραέριο ή φυσικό αέριο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως ιδιαίτερη σημασία δεν έχει μόνο το καύσιμο ως καύσιμο αλλά και ο εγκαταστάτης.

Όπως σε όλες τις εργασίες που αφορούν τα οχήματα, έτσι και η εγκατάσταση ενός συστήματος LPG ή CNG, απαιτεί απόλυτη εξειδίκευση και υψηλή τεχνογνωσία. Αυτό σημαίνει πως όσοι οδηγοί επιλέξουν τη στροφή σε πιο οικονομικό και οικολογικά καύσιμο, όπως το υγραέριο ή το φυσικό αέριο, θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο σε επίσημα και πιστοποιημένα συνεργεία που είναι σε θέση να διασφαλίσουν την ποιότητα των εργασιών τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!