Leasing Aυτοκινήτου: Τελικά αξίζει; Μύθοι & Αλήθειες

Gazzetta team
Leasing Aυτοκινήτου: Τελικά αξίζει; Μύθοι & Αλήθειες
Με τη βοήθεια της Avis καταρρίπτουμε τους βασικούς «μύθους» σχετικά με τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου.

Τα τελευταία χρόνια το leasing κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού στις all inclusive υπηρεσίες και όχι άδικα, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα ευέλικτη και οικονομική λύση σε ότι αφορά στην απόκτηση αυτοκινήτου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η χρονομίσθωση είναι ιδιαίτερα επωφελής για όσους την επιλέξουν, υπάρχουν ορισμένοι «μύθοι», οι οποίοι συνεχίζουν να συντροφεύουν το leasing και όπως όλα δείχνουν, έφτασε η στιγμή να καταρριφθούν!

Μύθος νο.1: Το leasing αφορά μόνο τις εταιρείες

Λάθος. Η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου δεν αφορά μόνο στις εταιρείες ή τους επαγγελματίες, αλλά και στους ιδιώτες και μάλιστα με ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα για εκείνους. Η επιλογή της χρονομίσθωσης προσφέρει στον ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να καταλήξει στην τελική του απόφαση, ανάλογα με τα χρήματα που δύναται να διαθέσει, ένα στοιχείο που προσδίδει εξαιρετικά σημαντική ευελιξία, ειδικά στη σημερινή εποχή.

Μύθος νο.2: Το leasing είναι ακριβό

Έχει επικρατήσει η λανθασμένη άποψη ότι η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου αποτελεί μία ακριβή επιλογή, κάτι το οποίο είναι πιθανόν να έχει αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για πολλούς που πιθανόν να στρέφονταν προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα, το leasing ξεχωρίζει για τον αντίθετο λόγο, καθώς είναι ιδιαίτερα οικονομικό, με σημαντικά οφέλη για τον υποψήφιο, ενώ με το leasing το μόνο που χρειάζεται να πληρώνει είναι το μηναίο μίσθωμα για τη χρήση του οχήματος στο χρονικό διάστημα που έχει συμφωνήσει και στο τέλος της σύμβασης έχει τη δυνατότητα είτε να το επιστρέψει, είτε να το εξαγοράσει σε προσυμφωνημένη τιμή.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα κόστη απόκτησης, οι δαπάνες χρήσης (service και ζημιές), καθώς και τα έξοδα όπως η ασφάλιση ή τα τέλη κυκλοφορίας, χτυπάνε πλέον «κόκκινο», ενώ και η αξία του αυτοκινήτου μειώνεται από την στιγμή της αγοράς του, τότε το Avis Leasing, το οποίο αφορά αποκλειστικά σε καινούργια μοντέλα, αποτελεί μία εναλλακτική λύση την οποία δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς. Στα συν του επίσης και το γεγονός ότι με το leasing ο εκάστοτε ιδιώτης ή επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε δύο με πέντε χρόνια!

Μύθος νο.3: Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ιδιοκτησία μας

Εν έτει 2019 στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη η άποψη ότι η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου είναι βαρύνουσας σημασίας, με αποτέλεσμα υπό το βάρος της απόκτησης ενός αυτοκινήτου γιατί «απλά πρέπει», αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές να πραγματοποιούν βιαστικές ή λανθασμένες επιλογές, επιβαρύνοντας χωρίς λόγο την οικονομική τους κατάσταση.

Μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτου, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος δεν επιβαρύνεται από τα έξοδα και τα παρελκόμενα της αγοράς ενός νέου οχήματος, καθώς αρκεί απλά να καταβάλλει το μηνιαίο μίσθωμα και προφανώς τα καύσιμα για την χρήση του! Τις δαπάνες χρήσεις (service και ζημιές), καθώς και τα έξοδα όπως η ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας, τα ελαστικά κ.λπ., τα αναλαμβάνει η εταιρεία και όχι ο ίδιος!

Συνοψίζοντας, πέρα από τους μύθους που καταρρίπτει η χρονομίσθωση, το να αποκτήσεις αυτοκίνητο με leasing αποτελεί γενικά μία έξυπνη και κυρίως συμφέρουσα λύση, με αρκετά οφέλη και πλεονεκτήματα.

Την ίδια στιγμή με την επιλογή της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει ένα καινούργιο και κυρίως σύγχρονο τεχνολογικά όχημα, με εξοπλιστική έκδοση της αρεσκείας του, σε άκρως συμφέρουσα προσφορά, χάρη στο Avis Leasing.

Για όλες τις νέες προσφορές, οι οποίες αφορούν στο Avis Leasing και ανανεώνονται συνεχώς για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου, αρκεί ένα κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!