ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αν είσαι επαγγελματίας και τα έξοδα των καυσίμων σε έχουν πνίξει, σου βρήκαμε τη λύση!

Αν είσαι επαγγελματίας και τα έξοδα των καυσίμων σε έχουν πνίξει, σου βρήκαμε τη λύση!

Αν είσαι επαγγελματίας και τα έξοδα των καυσίμων σε έχουν πνίξει, σου βρήκαμε τη λύση!

Και το όνομα αυτής: Φυσικό Αέριο και υγραέριο.

Το πετρέλαιο, που υπήρξε κάποτε η σωτήρια λύση για τους επαγγελματίες οδηγούς, έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, εκτινάσσοντας στα ύψη τα έξοδα μετακίνησής τους. Συγκεκριμένα, το diesel ξεπέρασε το 1,42€/lt τις προηγούμενες μέρες, ενώ η βενζίνη, άγγιξε το 1,65€/lt, βάζοντας φωτιά στην τσέπη των επαγγελματιών που κινούνται με ένα από τα δύο καύσιμα!

Υπάρχει η λύση!
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο οδηγοί στην Ελλάδα αλλά και χιλιάδες επαγγελματίες, πέταξαν από πάνω τους το βάρος της βενζίνης και του diesel, κάνοντας στροφή στα εναλλακτικά καύσιμα. Εγκατέστησαν σύστημα υγραερίου ή φυσικού αερίου στα οχήματά τους και απολαμβάνουν πλέον τις ίδιες επιδόσεις στην κίνηση με σημαντικά μειωμένο κόστος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες –και ειδικότερα οι εταιρικοί στόλοι σε αυτές- έχουν επιλέξει την κίνηση με εναλλακτικά καύσιμα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Τεράστιο κέρδος!
Το υγραέριο αυτή τη στιγμή βρίσκεται, κατά μέσο όρο, στο 0,80€/lt και το φυσικό αέριο αγγίζει το 0,89€/kg. Mε βάση τα παραπάνω, αλλά και σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε οχήματα, αν ένας οδηγός που κινείται με diesel , εγκαταστήσει στο όχημά του σύστημα υγραερίου ή φυσικού αερίου, μπορεί να επιτύχει έως και 28% εξοικονόμηση στα καύσιμα. Αυτό πρακτικά, μεταφράζεται σε όφελος έως 3.500* ευρώ ανά 100.000χλμ, ένα πολύ σημαντικό κέρδος, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες οδηγούς!

Αντίστοιχα, αν ο οδηγός κινείται σήμερα με βενζίνη, τότε η εξοικονόμηση ξεπερνά το 50% με υγραέριο και φτάνει έως και 60% με φυσικό αέριο, που πρακτικά μεταφράζεται σε όφελος έως και 10.000 € ανά 100.000 χλμ.. Το κέρδος, ειδικά για έναν επαγγελματία οδηγό που εργάζεται και ζει από το όχημά του είναι τεράστιο και μπορεί να αλλάξει σημαντική την καθημερινότητα κάθε επαγγελματία.

Σημ: Η μέτρηση αφορά σε επαγγελματικά οχήματα έως 3,5 τόνους. Σε βαρέα οχήματα, άνω των 3,5 τόνων, το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο.