8 σημαντικές συμβουλές πριν από το Test Drive!

Δημήτρης Γράτσος
8 σημαντικές συμβουλές πριν από το Test Drive!
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το κρίσιμο Test Drive του επόμενου αυτοκινήτου σας.
Διαχρονικά ο βασικός τρόπος για να βεβαιωθεί κάποιος ότι το αυτοκίνητο που επιθυμεί να αγοράσει, είναι αυτό που τελικά του ταιριάζει, παραμένει το Test Drive. Αυτό το σημαντικό βήμα πριν την ολοκλήρωση της αγοράς ενός νέου μοντέλου, χρειάζεται την απαιτούμενη προσοχή, έτσι ώστε να έχει επιτυχή έκβαση βοηθώντας ουσιαστικά τον υποψήφιο αγοραστή στην επιλογή του. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την πραγματοποίηση ενός Test Drive:
Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο
Η πρώτη σας επαφή κατά την είσοδο σας στο εσωτερικό του αυτοκίνητου, είναι η θέση οδήγησης. Εάν δεν καταφέρετε να βολευτείτε σε αυτή κατά τη διάρκεια του Test Drive, τότε πιθανότητα αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αφιερώστε λίγο χρόνο να ρυθμίσετε το κάθισμα καθώς και το τιμόνι, σύμφωνα με την προτίμηση σας και αν τελικά δεν τα καταφέρετε, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς του εν λόγω μοντέλου.
Διαστάσεις
Πριν μεταβείτε στον χώρο του Test Drive, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει ορισμένες σημαντικές παραμέτρους της καθημερινότητας σας, όπως για παράδειγμα τις διαστάσεις του χώρου στον οποίο παρκάρετε, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα χωράει το αυτοκίνητο. Επίσης το αν o χώρος επιτρέπει να ανοίγουν (και μέχρι ποιο σημείο) οι πόρτες και ο χώρος αποσκευών, καθώς και το ύψος στην περίπτωση που υπάρχει κάποιου είδους ράμπα.
Χειριστήρια
Εξοικειωθείτε με τους διακόπτες του αυτοκινήτου. Εξερευνήστε το πως λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν, δοκιμάστε το ηχοσύστημα, ελέγξτε εάν υφίσταται συνδεσιμότητα με το κινητό σας, καθώς και την απόδοση του συστήματος κλιματισμού και τέλος καλό θα ήταν να κρατήσετε σημειώσεις σχετικά με το ποια στοιχεία είναι της αρεσκείας σας και ποια όχι.
Παιδιά και αυτοκίνητο
Εάν μεταφέρετε συχνά παιδιά, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τα παιδικά καθίσματα που χρησιμοποιείτε, για να βεβαιωθείτε ότι χωράνε στο υποψήφιο προς αγορά αυτοκίνητο σας. Παράλληλα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο εύκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία πρόσδεσης και τακτοποίησης των παιδιών σε αυτό.
Χώρος αποσκευών
Εάν φορτώνετε τον χώρο αποσκευών με συγκεκριμένης χρήσης αντικείμενα, όπως για παράδειγμα με ποδήλατα ή καρότσια, θα σας συμβουλεύαμε να τα έχετε μαζί σας στο Test Drive για να επιβεβαιώσετε αν χωράνε και κυρίως με πόση ευκολία.
Στο δρόμο - Εκκίνηση
Αρχικά παρακολουθήστε το πώς πραγματοποιείται η διαδικασία εκκίνησης, εάν χρειάζεται το πάτημα του συμπλέκτη, αν δεν προϋποθέτει την χρήση κλειδιού. Στη συνέχεια θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το «βάρος» του τιμονιού σας βολεύει στο παρκάρισμα, ότι έχετε καλή ορατότητα με όπισθεν κίνηση, ενώ θα πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα τους καθρέπτες και να μηδενίσετε όλες τις πληροφορίες οχήματος, ειδικά της μέσης κατανάλωσης, για να τσεκάρετε κατά πόσο είναι οικονομικό σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης με εσάς στο τιμόνι.
Στο δρόμο - Εν κινήσει
Νέο αυτοκίνητο, προφανώς σας αρέσει για να το έχετε επιλέξει, όμως μην παρασυρθείτε από τις επιδόσεις του χωρίς να τσεκάρετε κάποια σημαντικά στοιχεία. Αρχικά κατά πόσο σας βολεύουν τα πεντάλ, το κιβώτιο ταχυτήτων είτε ως αυτόματο είτε ως χειροκίνητο, ενώ μην διστάσετε να δοκιμάσετε τη λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου σε όλο το φάσμα της, για να δείτε αν βρίσκεται κοντά στα οδηγικά σας στάνταρ. Επιλέξτε κατά προτίμηση μια γνώριμη διαδρομή, για να τεστάρετε τόσο την οδική συμπεριφορά του, όσο και την λειτουργία της ανάρτησης, τους αεροδυναμικούς θορύβους και τις κλίσεις στις στροφές.
Πίσω θέσεις
Μεταφερθείτε στις πίσω θέσεις για να γευτείτε την εμπειρία από άλλη οπτική γωνία, η οποία πολλές φορές επηρεάζει άτομα με «ευαισθησίες» όταν βρίσκονται εντός αυτοκινήτων, ενώ η θέα προς τα έξω είναι εξίσου σημαντική ειδικά όταν έχετε παιδιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!