Οι τέσσερις συμβουλές της Goodyear πριν φύγετε για διακοπές

Δημήτρης Γράτσος
Οι τέσσερις συμβουλές της Goodyear πριν φύγετε για διακοπές
Εάν τις ακολουθήσετε θα έχετε σίγουρα ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται εν εξελίξει, εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να φτάσουν στην πολυπόθητη Γη της Επαγγελίας τους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λίγα πράγματα τα οποία καταστρέφουν μια τόσο ευχάριστη διαδρομή, όπως για παράδειγμα η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι δρόμοι με πολλά διόδια ή τα πρόστιμα. Ακολουθήστε λοιπόν αυτές τις τέσσερις συμβουλές ώστε να έχετε ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι!

1. Αποφύγετε τα πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα
Η οδήγηση προς ή από τις διακοπές σας μπορεί να θέλετε να πραγματοποιηθεί κατά τα Σαββατοκύριακα της 27ης-29ης Ιουλίου, 3ης-5ης και 10ης-12ης Αυγούστου, αλλά δυστυχώς όλοι έχουν την ίδια ιδέα με εσάς, και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Για το λόγο αυτό, προσπαθήστε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, γιατί έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο. Αλλά όποτε και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, μην ξεχνάτε να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 2 ώρες. Το διάλειμμα αυτό θα σας επιτρέπει να τεντώσετε τα πόδια σας και τα παιδιά σας να απελευθερώσουν την ασυγκράτητη ενέργειά τους.

2. Αποφύγετε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους
Παρόλο που τα ελαστικά Eagle F1 Asymmetric 3 της Goodyear επιτρέπουν πλέον και σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα να επιτύχουν την καλύτερη απόδοση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, καθώς μια βελτιστοποιημένη κατασκευή βελτιώνει το χειρισμό του SUV, ίσως θέλετε να παρακάμψετε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους λόγω πιθανότητας εμπλοκής.

3. Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στον ΚΟΚ
Οι οδικοί κανονισμοί αλλάζουν από καιρό σε καιρό, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε τα νέα δεδομένα που αφορούν όλους τους οδηγούς.

4. Τηρείτε αποστάσεις
Εάν οδηγείτε SUV, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς με 120 χλμ./ώρα, πρέπει να διατηρείτε απόσταση τουλάχιστον 60 μέτρων από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Σε ομίχλη ή υγρό οδόστρωμα, αυξήστε ακόμη περισσότερο την απόστασή σας και θυμηθείτε να ανάψετε τους προβολείς σας για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!