Πέντε tips για σωστή χρήση του air-condition στο αυτοκίνητο!

Πέντε tips για σωστή χρήση του air-condition στο αυτοκίνητο!

Πέντε tips για σωστή χρήση του air-condition στο αυτοκίνητο!

Ο κλιματισμός είναι υπερ-απαραίτητος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως για να δούμε πόσο σωστά τον χρησιμοποιούμε.

Καλοκαίρι σημαίνει ζέστη και καύσωνες, άρα το κλιματιστικό είναι ο καλύτερος μας φίλος τόσο εντός σπιτιού, όσο και εκτός, πόσο μάλλον στο αυτοκίνητο μας, στο οποίο παραμένουμε αρκετές ώρες εντός της ημέρας. Σύμφωνα με τη SEAT, τα παρακάτω tips είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ασφαλή και άνετη διαμονή μας στην καμπίνα των επιβατών του οχήματος μας.

1) Το αυτοκίνητο πρέπει να αερίζεται επαρκώς μετά από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, γιατί η υπερθέρμανση μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού. Το παραπάνω βασίζεται σε έρευνα της ίδιας της SEAT, η οποία δείχνει ότι θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, μπορεί να μειώσει τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού κατά 20%.

2) Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι οδηγοί είναι ότι με την είσοδο τους στο αυτοκίνητο ανοίγουν απευθείας το κλιματιστικό και μάλιστα στη μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Η SEAT συμβουλεύει τους οδηγούς να ανοίγουν πρώτα τις πόρτες και τα παράθυρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το air-condition απλά ανακυκλώνει τον ζεστό αέρα.

3) Ένα άλλο χρήσιμο tip είναι να μην τοποθετείτε τους αεραγωγούς κατευθείαν πάνω σας, καθώς έτσι δεν κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο αυτοκίνητο. «Πρέπει οι αεραγωγοί να δείχνουν προς την οροφή του αυτοκινήτου και όχι προς τα πρόσωπα των επιβατών», τονίζουν οι άνθρωποι της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

4) Αν το αυτοκίνητό σας έχει αυτόματο κλιματισμό, αντί για απλό air-condition, η SEAT συστήνει επίσης τη χρήση της ρύθμισης Auto. Έτσι όχι μόνο ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αλλά και αν ο αέρας ανακυκλώνεται στην καμπίνα ή έρχεται από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας έτσι στην πιο γρήγορη ψύξη του αυτοκινήτου και στην ελαχιστοποίηση της «ομίχλης».

5) Καλό είναι οι οδηγοί να κάνουν χρήση του κλιματισμού σε συχνή βάση, ακόμη και τον χειμώνα, ενώ και η τακτική συντήρηση, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση φίλτρων κάθε ένα ή δύο χρόνια, συμβάλλει στη μέγιστη αποτελεσματικότητα του κλιματισμού στο αυτοκίνητο.

 

Best of internet