Οδηγίες για ένα άνετο και ασφαλές πασχαλινό ταξίδι!

Gazzetta team
Οδηγίες για ένα άνετο και ασφαλές πασχαλινό ταξίδι!
Οι περισσότεροι από εμάς, θα «αποδράσουμε» από την πόλη για λίγες, ή περισσότερες ημέρες και μια σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας θα βοηθήσει για να μη μας βγουν οι διακοπές... ξινές!

Όπως σε όλες τις γιορτινές ημέρες, έτσι και το φετινό Πάσχα, πολλοί θα αποφασίσουν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και να πάνε σε χωριά, συγγενείς και φίλους. Κατά πάσα πιθανότητα, το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν είναι το αυτοκίνητο και παρακάτω, ακολουθούν σύντομες οδηγίες για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο απρόοπτο. Έτσι η διάθεση θα παραμείνει ψηλά και οι διακοπές θα μας ξεκουράσουν, γεμίζοντας τις «μπαταρίες» μας μέχρι και το καλοκαίρι!

1) Φροντίζουμε να πάρουμε μερικά απαραίτητα μαζί μας στο αυτοκίνητο και να τα έχουμε πρόχειρα, σε περίπτωση που χρειαστούν. Φορητή συσκευή GPS (ή χάρτης), ξηρά τροφή (μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί) και νερό, είναι μερικά από αυτά.

2) Κάνουμε στάση ανά κάποιο χρονικό διάστημα. Η πολύωρη οδήγηση κουράζει τον οδηγό και τους επιβάτες, οπότε ανά δύο ώρες περίπου καλό θα ήταν να γινόταν μια στάση ώστε να ξεμουδιάσουν όλοι και να συνεχιστεί το ταξίδι ξεκούραστα!

3) Ελέγχουμε αν το αυτοκίνητό μας είναι πλήρες σε ο,τι αφορά τον εξοπλισμό που προβλέπεται να έχει, από τις αρχές. Βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, προειδοποιητικό τρίγωνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πυροσβεστήρας, είναι μερικά από αυτά.

4) Προσέχουμε να μη φορτώσουμε υπερβολικά το αυτοκίνητο, γιατί θα αλλοιωθεί η οδική συμπεριφορά του. Κατανέμουμε σωστά τα βάρη και δεν «γεμίζουμε» το χώρο αποσκευών έως την οροφή, που θα εμποδίζει σημαντικά την ορατότητά μας προς τα πίσω! Αν είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε περισσότερα πράγματα, τότε καλύτερα να προμηθευτούμε μια μπαγκαζιέρα οροφής.

5) Είναι αυτονόητο, ότι το αυτοκίνητό μας θα πρέπει να είναι άριστα συντηρημένο για να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα μικρό σέρβις με λάδια, φίλτρα θα βοηθήσει για να είναι όσο «ακμαίο» χρειαζόμαστε και επίσης, ένας έλεγχος από τον μηχανικό στο σύστημα μετάδοσης, είναι απαραίτητος. Τέλος, μια σύνδεση με το διαγνωστικό θα δείξει τυχόν βλάβες που έχει καταγράψει ο εγκέφαλος, ακόμη κι αν δεν έχει ανάψει το Check Engine του αυτοκινήτου μας.

6) Τα ελαστικά, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο συντήρησης του αυτοκινήτου μας και θα πρέπει να είναι και εκείνα σε πολύ καλή κατάσταση για να έχουμε ασφαλές ταξίδι. Ωστόσο δεν αρκεί μόνο να είναι καινούργια και με φυσιολογική φθορά, αλλά να έχουν και τη σωστή πίεση. Ανάλογα με το βάρος που θα έχει το αυτοκίνητο στο ταξίδι, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πόσο πρέπει να φουσκώσετε κάθε λάστιχο! Υπάρχει σχετικός πίνακας σε κάθε όχημα, το οποίο μπορεί να βρίσκεται στην τάπα του ρεζερβουάρ, την κολόνα της πόρτας του οδηγού ή το εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!