Τα ιδανικά ελαστικά για ήλιο, βροχή και χιόνι (vid)

Τα ιδανικά ελαστικά για ήλιο, βροχή και χιόνι (vid)

Τα ιδανικά ελαστικά για ήλιο, βροχή και χιόνι (vid)

Σε τι διαφέρουν τα ελαστικά All-Weather (για όλους τους καιρούς) από τα ελαστικά All-Season (για όλες τις εποχές) και ποια είναι προτιμότερα για την ασφάλεια και την τσέπη μας;

Τα ελαστικά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας με αυτοκίνητο, καθώς αποτελούν τα μόνα σημεία επαφής του οχήματος με το οδόστρωμα. Ωστόσο πονοκεφαλιάζουν πολλούς κατόχους αυτοκινήτων, επειδή δεν γνωρίζουν τι τύπου ελαστικά πρέπει να προτιμούν, ώστε να νιώθουν σίγουροι τόσο τις κρύες ημέρες του χειμώνα με τους παγωμένους δρόμους, όσο και σε καλοκαιρινές συνθήκες οδήγησης.

Όσοι τείνουν προς τη λύση ενός τύπου ελαστικών για όλο τον χρόνο – και αυτή είναι η πλειοψηφία στην Ελλάδα –, έχουν ουσιαστικά δύο επιλογές. Η μία αφορά στα ελαστικά All-Season για όλες τις εποχές του χρόνου και η δεύτερη είναι τα ελαστικά All-Weather για κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Με μία πρώτη ματιά φαντάζουν και οι δύο προτάσεις ίδιες, ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια, αφού διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.

Οι σημαντικές αυτές διαφορές αποτυπώνονται στο βίντεο της Michelin, όπου η γαλλική εταιρεία περιγράφει τις επιδόσεις του καινοτόμου CrossClimate, που συνδυάζει ιδανικά τα πλεονεκτήματα ενός θερινού και ενός χειμερινού ελαστικού. Ταυτόχρονα συγκρίνει το Michelin CrossClimate με ένα ελαστικό All-Season σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα το φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, κράτημα σε δρόμο με στροφές και σε βροχή, πρόσφυση σε χιονισμένο έδαφος, ικανότητα ανάβασης σε χιονισμένη πλαγιά και κατανάλωση καυσίμου.

Παρακολουθείστε στο βίντεο αυτή την ενδιαφέρουσα σύγκριση, από την οποία προκύπτει ένας ξεκάθαρος νικητής σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες.

Το MICHELIN CrossClimate σε σύγκριση με ένα ελαστικό All Season

Best of internet