O δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης το φθινόπωρο (vid)

Gazzetta team
O δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης το φθινόπωρο (vid)
Προσαρμοστείτε στις φθινοπωρινές συνθήκες οδήγησης, όπου το φως της ημέρας λιγοστεύει, ο καιρός είναι άστατος και το οδόστρωμα γλιστράει στη βροχή. Γιαυτό οδηγούμε αμυντικά, αποφεύγουμε τις υπερβολές και παραμένουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.

Ο φθινοπωρινός καιρός κρύβει πολλές παγίδες. Σκοτεινιάζει γρηγορότερα, τη μία ημέρα μπορεί να έχει λιακάδα και την άλλη κρύο και βροχή, με αποτέλεσμα να γλιστρούν οι δρόμοι. Δείτε λοιπόν τον χρυσό δεκάλογο για την οδήγηση αυτή την εποχή, που περιγράφεται αναλυτικά και στο βίντεο του gazzetta.tv.

1. Τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας και οδηγούμε αμυντικά, προσπαθώντας να προβλέψουμε ενδεχόμενους κινδύνους. Μην κρατάμε όμως ρεζερβέ την αριστερή λωρίδα πηγαίνοντας πολύ αργά, γιατί εκνευρίζουμε τους άλλους οδηγούς και καταφεύγουν σε επικίνδυνες προσπεράσεις από δεξιά.

2. Αποφεύγουμε τις υπερβολικές ταχύτητες, καθώς σύμφωνα με την Anytime ακόμη και μία υπέρβαση του ορίου κατά 10 χλμ./ώρα, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος.

3. Ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος. Αφήστε τα νεύρα σπίτι σας, οπλιστείτε με υπομονή και μην γίνεστε επιθετικός στο τιμόνι.

4. Προσαρμόστε την ταχύτητά σας ανάλογα με τις συνθήκες ορατότητας και πάρτε το πόδι από το γκάζι στη βροχή ή στην ομίχλη.

5. Ρυθμίστε το αιρ-κοντίσιον έτσι, ώστε να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου σας.

6. Όπως αναφέρει η Anytime, οι πιο επικίνδυνες ώρες οδήγησης είναι το σούρουπο και το χάραμα, καθώς τότε συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα. Ρυθμίστε λοιπόν σωστά τα φώτα σας, ώστε να βλέπετε καλύτερα και να μην τυφλώνετε τους άλλους.

7. Οι προσπεράσεις πρέπει να γίνονται με ασφάλεια και αξιοποιώντας τη δύναμη του κινητήρα μας, ώστε να μένουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι στο αντίθετο ρεύμα.

8. Προσοχή στις στροφές, αφού η υπερβολική ταχύτητα προκαλεί εξόδους και σοβαρά ατυχήματα.

9. Δεν τσακωνόμαστε με τον συνοδηγό μας και διατηρούμε χαμηλά την ένταση της μουσικής, για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.

10. Κινητό και οδήγηση απαγορεύονται δια ροπάλου. Αν πρέπει να τηλεφωνήσετε οπωσδήποτε, σταματήστε προηγουμένως στην άκρη του δρόμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!