4 συμβουλές κατά της αλλεργίας εν ώρα οδήγησης!

Δημήτρης Γράτσος
4 συμβουλές κατά της αλλεργίας εν ώρα οδήγησης!
Ήρθε η άνοιξη και μαζί της έφερε αλλεργίες όλων των είδων, οι οποίες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο γενικά, όσο και εντός του αυτοκινήτου.

Είναι δύσκολο να είσαι αλλεργικός, πόσο μάλλον όταν θέλεις να οδηγήσεις και δεν μπορείς λόγω των συμπτωμάτων (φτέρνισμα, υγρά μάτια, καταρροή κλπ.) τα οποία σε ταλαιπωρούν, λόγω των σωματιδίων γύρης τα οποία καλύπτουν τα πάντα στο πέρασμα τους, αυτή την εποχή. Για να κινηθούμε με ασφάλεια και να μειώσουμε τον κίνδυνο αλλεργικών κρίσεων εν ώρα οδήγησης, θα πρέπει να ακολουθήσουμε 4 βασικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση:

1. Μην λυπάστε τα υγρά πανάκια

Με ένα υγρό πανί (υγρομάντηλο) σκουπίζουμε τη σκόνη από τον πίνακα οργάνων, το κόκπιτ, την κεντρική κονσόλα, καθώς και τις επενδύσεις του αυτοκινήτου.

2. Παράθυρα ερμητικά κλειστά

Ειδικά σε διαδρομές εκτός πόλης με τη φύση να μας περιβάλλει, τα παράθυρα πρέπει να είναι τελείως κλειστά. Και εντός πόλης φυσικά!

3. Ανακυκλώστε (και) τον αέρα

Όταν κινούμαστε σε δασικές περιοχές, με τις αλλεργίες να παραμονεύουν, ρυθμίζουμε τον κλιματισμό στην ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα.

4. Αλλάξτε το φίλτρο γύρης

Αυτονόητα πράγματα όπως η αλλαγή φίλτρου γύρης του οχήματος μας, καθώς και η συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, δεν θα πρέπει να αμελούνται! Επίσης για τους αλλεργικούς όλων των εποχών συνιστάται η αλλαγή φίλτρου γύρης, τόσο πριν την άνοιξη, όσο και πριν το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!