Θρίαμβος Νεβίλ στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Gazzetta team
Θρίαμβος Νεβίλ στο Ράλι Μόντε Κάρλο
Ο Τιερί Νεβίλ νίκησε με Hyundai στο Ράλι Μόντε Κάρλο με το οποίο άνοιξε η εφετινή αυλαία του WRC, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν ο Οζιέ με Toyota και ο Έβανς με Toyota.

O Tιερί Νεβίλ είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του Ράλι Μόντε Κάρλο, με το οποίο εγκαινιάστηκε παραδοσιακά και η εφετινή σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι WRC. Ο Βέλγος οδηγός πέρασε μπροστά το πρωί της Κυριακής νικώντας στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές και διατήρησε στο τέλος με το Hyundai i20 WRC διαφορά 12,6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC, ο οποίος απειλήθηκε από τον ομόσταβλό του Έλφιν Έβανς. Τελικά όμως αρκέστηκε ο Ουαλός στην τρίτη θέση μένοντας μόλις 1,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Οζιέ, που είχε νικήσει στα έξι προηγούμενα Ράλι Μόντε Κάρλο.

O Νεβίλ εξασφάλισε και το μπόνους των πέντε πόντων με τη νίκη του στην τελευταία Power Stage με διαφορά μόλις 16 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Οζιέ. Ο οδηγός της Toyota έλαβε με τη σειρά του τέσσερις πόντους και ο τρίτος της ΕΔ Σούνινεν με Ford Fiesta WRC, τρεις.

Πολύ καλά τα πήγε και ο Λάπι που τερμάτισε το Ράλι Μόντε Κάρλο τέταρτος με Ford Fiesta WRC, αλλά και ο ταλαντούχος νεαρός Ροβάνπερα με Toyota Yaris WRC, που κατέλαβε την πέμπτη θέση. Για τον Λεμπ το εφετινό «Μόντε» είναι ένας αγώνας που –σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα- θα θελήσει να τον ξεχάσει γρήγορα, καθώς ο οδηγός της Hyundai και πολυπρωταθλητής του WRC αρκέστηκε στην έκτη θέση μετά από μία μέτρια εμφάνιση και ορισμένα οδηγικά λάθη.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κατσούτα (Toyota Yaris WRC), Σούνινεν (Ford Fiesta WRC), Καμιλί (Citroen C3 R5) και Όστμπεργκ με Citroen C3 R5.

O περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Οτ Τάνακ, εγκατέλειψε νωρίς την Παρασκευή μετά από μία άσχημη έξοδο του Toyota του με πολλά χιλιόμετρα από τον δρόμο. Το αυτοκίνητο αρχικά απογειώθηκε, μετά πήρες πολλές τούμπες και προσγειώθηκε στην πλευρά του συνοδηγού. Το πλήρωμα βγήκε χωρίς να τραυματιστεί από το Yaris WRC και μεταφέρθηκε για εξετάσεις και προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα WRC είναι το Ράλι Σουηδίας από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

H πρώτη δεκάδα του Ράλι Μόντε Κάρλο
1.Neuville / GilsoulHyundai i20 WRC3:10:57.6
2.Ogier / IngrassiaToyota Yaris WRC+0:12.6
3.Evans / MartinToyota Yaris WRC+0:14.3
4.Lappi / FermFord Fiesta WRC+3:09.0
5.Rovanperä / HalttunenToyota Yaris WRC+4:17.2
6.Loeb / ElenaHyundai i20 WRC+5:04.7
7.Katsuta / BarrittToyota Yaris WRC+11:27.9
8.Suninen / LehtinenFord Fiesta WRC+13:30.4
9.Camilli / BuresiCitroën C3 R5+13:42.2
10.Östberg / EriksenCitroën C3 R5+14:21.8

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!