O Eβανς μία ανάσα μπροστά από τον Οζιέ στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Gazzetta team
O Eβανς μία ανάσα μπροστά από τον Οζιέ στο Ράλι Μόντε Κάρλο
Οι δύο πιλότοι της Toyota, Ελφιν Εβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του Ράλι Μόντε Κάρλο μετά την ολοκλήρωση 12 Ειδικών Διαδρομών, ενώ στην τρίτη θέση καραδοκεί ο Νεβίλ.

Αγώνας για γερά νεύρα για τους ανθρώπους της Toyota το εφετινό Ράλι Μόντε Κάρλο. Πριν την 12η και τελευταία Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου βρίσκονταν επικεφαλής του αγώνα με τον ίδιο χρόνο οι δύο οδηγοί της ιαπωνικής ομάδας, Σεμπαστιάν Οζιέ και Έλφιν Έβανς. Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή πήγε ο Οζιέ λίγο πιο συντηρητικά και βρέθηκε δεύτερος, αφού έχασε 4,9 δευτερόλεπτα από τον Εβανς. «Ήμουν πολύ προσεκτικός στα παγωμένα σημεία» παραδέχθηκε ο Γάλλος, ενώ ο Εβανς είχε τύχη βουνό, όταν γλίστρησε με το δικό του Toyota Yaris WRC σε ένα χαντάκι και βγήκε αλώβητος από αυτή τη δύσκολη θέση. Όπως είπε και ο ίδιος ο Ουαλός, «μερικές φορές χρειάζεσαι και τύχη».

Τη μονομαχία των δύο οδηγών της Toyota παρακολουθεί από κοντά ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC, που παραμονεύει στην τρίτη θέση με διαφορά μόλις 6,4 δευτερολέπτων από τον Εβανς. Ο Νεβίλ έκανε τον καλύτερο χρόνο σε δύο από τις Ειδικές Διαδρομές του σημερινού απογεύματος και μείωσε τη διαφορά του από τους δύο πρωτοπόρους. Λογικό λοιπόν να δηλώνει πολύ χαρούμενος για τις επιδόσεις του και να τονίζει, ότι «δεν πιστεύω, ότι θα μπορούσα να τα έχω πάει καλύτερα».

Με μεγάλη διαφορά πίσω από τον Νεβίλ ακολουθεί ο Σεμπάστιαν Λεμπ, επίσης με Hyundai i20 WRC. Ο Γάλλος δεν έχει καταφέρει να πείσει ακόμη στο Μόντε Κάρλο και έχασε πολύτιμο χρόνο στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου εξαιτίας ενός τετ α κε. Μάλιστα κινδυνεύει η τέταρτη θέση του από τον Λάπι με Ford Fiesta WRC, που βρίσκεται μόνον 14,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον πολυπρωταθλητή του WRC.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Οτ Τάνακ, εγκατέλειψε την Παρασκευή όταν είχε μία θεαματική έξοδο με πολλά χιλιόμετρα και αλλεπάλληλες τούμπες στην 4η Ειδική Διαδρομή της ημέρας. Ο Τάνακ μεταφέρθηκε μαζί με τον συνοδηγό του στο νοσοκομείο, όπου και παρέμειναν για προληπτικούς λόγους καθώς δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δύο.

Το Ράλι Μόντε Κάρλο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου νωρίς το μεσημέρι μετά από δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, δηλαδή σύνολον τέσσερις.

Η πρώτη δεκάδα μετά την 12η ΕΔ

1.

Evans / Martin

Toyota Yaris WRC

2:28:35.1

2.

Ogier / Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+0:04.9

3.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+0:06.4

4.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+2:24.3

5.

Lappi / Ferm

Ford Fiesta WRC

+2:38.4

6.

Rovanperä / Halttunen

Toyota Yaris WRC

+3:27.3

7.

Katsuta / Barritt

Toyota Yaris WRC

+10:31.1

8.

Camilli / Buresi

Citroën C3 R5

+11:15.2

9.

Östberg / Eriksen

Citroën C3 R5

+12:13.7

10.

Ciamin / Roche

Citroën C3 R5

+12:39.5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!