H Fiat επιστρέφει, έμμεσα, στο WRC

Γιώργος Βαρίνος
H Fiat επιστρέφει, έμμεσα, στο WRC
Το Fiat 500 θα κατεβάσει στους αγώνες η ιδιωτική ομάδα Milano Racing και στο τιμόνι του Fiat MR 500X R4, θα βρίσκεται ο Πρωταθλητής R-GT Cup του 2018 Ραφαέλ Άστιερ.

To μικρό crossover της Fiat θα εκμεταλλευτεί τους κανονισμούς της κατηγορίας R4 που προβλέπουν τυποποιημένες μετατροπές προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά το κόστος και να διευκολυνθούν οι συμμετοχές με αυτοκίνητα διαφόρων κατασκευαστών. Το βασικό kit μετατροπής παρέχεται από την Γαλλική Oreca, γνωστή και για τις συμμετοχές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και στο Le Mans, και περιλαμβάνει το απαραίτητο roll cage, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης, μεγαλύτερα intercoolers, μεγαλύτερα φρένα, διαφορετικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενισχυμένη μηχανική μόνιμη τετρακίνηση και κινητήρα 1.6 λίτρων απόδοσης 270 ίππων.

Η Milano Racing ανέλαβε την τοποθέτηση των εξαρτημάτων, την ομολογκασιόν του Fiat 500X και την τελική ρύθμιση του εγκεφάλου και σετάρισμα του στησίματος. Η πρώτη εμφάνιση του MR 500X R4 θα γίνει στο Rally Montecarlo στις αρχές του 2020 και θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει στις λίστες συμμετοχής ένα τετρακίνητο Fiat/Abarth, έστω ιδιωτικής ομάδας, από την εποχή του Grande Punto S2000.

Πηγή: theitalianjob.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!