ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

H Citroen αποχωρεί από το WRC 

H Citroen αποχωρεί από το WRC 

H Citroen αποχωρεί από το WRC 

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Citroen, που έχει γράψει ιστορία στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση. 

Μια σημαντική απώλεια για το WRC είναι η απόφαση της Citroen να αποχωρήσει. Από το 2020, η γαλλική ομάδα δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος και αυτό, είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Σεμπαστιάν Οζιέ να φύγει από την ομάδα, όπως είπαν οι ίδιοι στην επίσημη ανακοίνωσή τους. Ο Γάλλος οδηγός τελείωσε τρίτος φέτος, πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού C3 και πήρε την απόφαση να κόψει το συμβόλαιό του και να πάει στην Toyota. 

Επιστρέφοντας στη Citroen, η αποχώρησή της θα είναι άμεση και στη σεζόν του 2020 δεν θα τρέχει. Η ομάδα είχε ήδη ανακοινώσει ότι το 2022, που θα μπουν τα υβριδικά σύνολα στο WRC, δεν θα συμμετέχει, όμως έφερε την αποχώρησή της δύο χρονιές νωρίτερα. Ο όμιλος PSA δεν αφήνει περιθώριο να σκεφτούμε μήπως επιστρέψουν ξανά στο μέλλον και μας δείχνει ότι θα συμμετέχει σε άλλα πρωταθλήματα, με την Peugeot και τη DS, που θα μπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής και στη Formula E αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, η Citroen έχει πάρει 102 νίκες και 8 τίτλους κατασκευαστών στην ιστορία της στο WRC.