Αποχωρεί από το WRC η Citroen; 

Πέτρος Σηφαλάκης
Αποχωρεί από το WRC η Citroen; 
Μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα, θέλουν τη Citroen να μη συνεχίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με τον Οζιέ και τον Λάπι να μένουν χωρίς ομάδα.

Η Citroen έχει γράψει τη δική της ιστορία στο WRC, με μια εξαιρετική πορεία που όλες οι ομάδες θα ζήλευαν. Η παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι συνεχής, ωστόσο σύμφωνα με το ιταλικό Motorsport, το 2020 δεν θα συμμετέχει! Ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, αν και οι ενδείξεις δείχνουν προς την κατεύθυνση της αποχώρησης. Η γαλλική ομάδα ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ αν αποδειχθεί αληθινό, ο Σεμπαστιάν Οζιέ και ο Εσαπέκα Λάπι, θα μείνουν χωρίς ομάδα.

Ο Γάλλος ωστόσο, ίσως βρει θέση στην Toyota, αυτή που άφησε ο Οτ Τάνακ για να μετακομίσει στη Hyundai, τουλάχιστον για ένα έτος αφού ο ίδιος είχε δηλώσει ότι με το τέλος του 2020, τελειώνει και η καριέρα του στο WRC. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά τα πράγματα θα εξελιχθούν, όπως υποστηρίζει το ιταλικό Motorsport, είναι όμως πολύ πιθανό, κρίνοντας από τις κινήσεις του ομίλου PSA. Ο τελευταίος, έχει στην ιδιοκτησία του τη Citroen και έχουν αποφασίσει να στραφούν προς την ηλεκτροκίνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόφασή τους να συμμετέχουν στη Formula E με εκπρόσωπο τη DS. Εξάλλου η Peugeot ανακοίνωσε μόλις χθες ότι θα επιστρέψει το 2022 στον φημισμένο αγώνα αντοχής «24 Ωρες του Λε Μαν» με ένα υπεραυτοκίνητο σε συνεργασία με την ελβετική ομάδα Rebellion.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!