12 Χρόνια δίχως τον Κόλιν! (pics&vid)

Gazzetta team
12 Χρόνια δίχως τον Κόλιν! (pics&vid)
Ο Κύριος «Δεν αφήνω ποτέ γκάζι» πριν από 12 χρόνια μας άφησε, σε ένα φρικιαστικό ατύχημα με ελικόπτερο. Ο Κόλιν Μακ Ρέι, υπήρξε η επιτομή του καθαρόαιμου οδηγού ράλλυ που ακόμα και 12 χρόνια μετά όλοι οι εραστές των αγώνων Ράλλυ, τον θυμούνται με νοσταλγία.

Ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Κόλιν Μακ Ρέι ήταν η πεμπτουσία αυτού που θα λέγαμε «οδηγός ράλλυ». Ήταν απίστευτα ταχύς, τρομερά τολμηρός, εξωπραγματικά θεαματικός και φοβερά επίμονος. Είναι εκατοντάδες οι φορές που έφτανε στον τερματισμό με το αυτοκίνητο «κομμάτια»...

Ο Κόλιν Μακ Ρέι ήταν Σκωτσέζος οδηγός αγώνων, γιος του πεντάκις πρωταθλητή Αγγλίας Τζίμι Μακ Ρέι, και μεγαλύτερος αδελφός του επαγγελματία οδηγού Άλιστερ Μακ Ρέι. Αρχικά ξεκίνησε το 1980 σε τοπικά πρωταθλήματα της Σκωτίας απ' όπου κατάγεται και κατέκτησε πολλούς τίτλους. Κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1995 με τη Subaru και την βοήθησε επίσης να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο κατασκευαστών 1996 και 1997. Επίσης τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1996, 1997 και 2001, ενώ ήταν τρίτος το 1998. Στο σύνολο της καριέρας του απέσπασε 25 νίκες στο WRC.

O Κόλιν Μακ Ρέι ήταν ο μόνος οδηγός που έγινε videogame! Tο 1998 το video game με τίτλο Colin McRae Rally έκανε το ντεμπούτο το και κέρδισε τις καρδιές πολλών φίλων της οδήγηση με την αληθοφάνεια της φυσικής που είχε και της ψευδαίσθησης που πρόσφερε πως οδηγείς ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ακολούθησαν οι τίτλοι Colin McRae Rally 2.0, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 04 και Colin McRae Rally 2005. Το 2007 τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε μια καινούργια σειρά Colin McRae με το όνομα Colin McRae:DiRT το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα κάνοντας τον Κόλιν Μακ Ρέι ουσιαστικά αθάνατο...

Σκοτώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 στη Σκωτία, μαζί με το γιο του Τζόνι και δύο πολύ καλούς οικογενειακούς του φίλους, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

Δείτε το video με τις χαρακτηριστικές στιγμές του CMcR «Δεν αφήνω το γκάζι!»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!