Έκανε το 1-2 με τον Οζιέ και τον Λάπι η Citroen στην Τουρκία!

Γιώργος Βαρίνος
Έκανε το 1-2 με τον Οζιέ και τον Λάπι η Citroen στην Τουρκία!
Από το Ράλλυ Αργεντινής του 2015 είχε η Citroen να κάνει ένα εμφατικό 1-2 και το κατάφερε στην Τουρκία με τους Οζιέ/Ινγκρασιά στην 1η θέση και τους Λάπι/Φέρμ στην 2η. Ο Οζιέ με αυτή του την νίκη επέστρεψε στη μάχη του τίτλου.

O Oζιέ κάνει στην Τουρκία την 3η νίκη της χρονιάς και μειώνει τη διαφορά του από τον Τάνακ στους 17 βαθμούς. Η ατυχία του Εσθονού Οτ Τάνακ που εγκατέλειψε έδωσε μια ανάσα ελπίδας και τον Νεβίλ αλλά και στην Hyundai που είδε την διαφορά της από την Toyota να αυξάνει στους 19 βαθμούς.

Ο Οζιέ εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες, έκανε νικηφόρα στρατηγική και κατάφερε να κερδίσει κρατώντας πίσω του τον τιμ μέιτ του Εσαπέκα Λάπι. Ο Γάλλος με καλές εμφανίσεις και λίγη τύχη μπορεί να στεφθεί στο τέλςο πρωταθλητής. Ο Λάπι ήταν άτυχος την τελευταία μέρα του αγώνα καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα τετ-α-κε και από ένα κλατάρισμα στην τελευταία ειδική που όμως δεν του στέρησε το βάθρο.

Στη Hyundai ο Νεβίλ έπεσε 8ος αλλά οι Μίκελσεν και Σορντό πρόσφεραν σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα. Στην 4η θέση o Σούνινεν ακολούθησε ένα σταθερό ρυθμό που του πρόσφερε αρκετούς βαθμούς ακόμα και αν δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Η Toyota μετά τον θρίαμβο της Φινλανδίας και της Γερμανίας ατύχησε στην Τουρκία με τον Τάνακ να παίρνει μόνο τους 5 βαθμούς της Power Stage και τους Γιάρι Μάτι Λάτβαλα μόλις 6ο και Κρις Μικ 7ο! To πρωτάθλημα συνεχίζεται από τις σκόνες της Τουρκίας στα υγρά βρετανικά δάση στις 3-6 Οκτωβρίου.

Αυτή είναι η σειρά τερματισμού στο Ράλλυ Τουρκίας.

Kαι αυτή είναι η κατάταξη στο πρωτάθλημα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!