O Oζιέ ανέλπιστα πρωτοπόρος στο Ράλι Τουρκίας

Gazzetta team
O Oζιέ ανέλπιστα πρωτοπόρος στο Ράλι Τουρκίας
Ο Οζιέ εκμεταλλεύθηκε την εγκατάλειψη του Τάνακ λόγω βλάβης του Toyota Yaris WRC, αλλά και την ατυχία του Νεβίλ και έτσι πέρασε με το Citroen C3 WRC μπροστά στο Ράλι Τουρκίας.

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, την ομάδα της Toyota για να μιλήσει με τον διευθυντή της, Τόμι Μάκινεν, για τις εξελίξεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο στρατόπεδο της Toyota τα κακά μαντάτα για την εγκατάλειψη του Οτ Τάνακ στην 9η ειδική διαδρομή του Ράλι Τουρκίας λόγω βλάβης του Yaris WRC. «Ήρθε από το πουθενά. Ξαφνικά, δεν μπορούσε να ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Πρέπει να ήταν κάτι με τα ηλεκτρικά συστήματα. Είχα σταματήσει προηγουμένως πέντε χιλιόμετρα πιο πριν και όλα ήταν εντάξει. Φυσικά, είναι δύσκολο να παλέψεις για τον τίτλο, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα», δήλωσε απογοητευμένος ο Τάνακ.

Ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ατυχία του Τάνακ, καθώς βγήκε λόγω σκόνης εκτός δρόμου κατά την έβδομη ειδική διαδρομή και έχασε σχεδόν πέντε λεπτά, μέχρι να καταφέρει να επαναφέρει το αυτοκίνητό του στον αγώνα. Ετσι έπεσε από την πρώτη στην όγδοη θέση, πίσω από τον Κρις Μικ.

Μεγάλες κερδισμένες βγήκαν από αυτές τις ανακατατάξεις οι δύο Citroen C3 WRC, που πέρασαν επικεφαλής, με πρώτο τον Οζιέ και πίσω του σε απόσταση αναπνοής μόλις δύο δεκάτων του δευτερολέπτου τον Λάπι. Τρίτος ο Μίκελσεν με Hyundai i20 WRC, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σούνινεν (Ford Fiesta WRC), Σόρντο (Hyundai i20 WRC), Λάτβαλα (Τοyota Yaris WRC), Μικ (Toyota Yaris WRC), Νεβίλ (Hyundai i20 WRC), Τίντεμαντ (Ford Fiesta WRC) και Κόπετσι (Skoda Fabia R5 evo).

Το Ράλι Τουρκίας ολοκληρώνεται αύριο με τέσσερις Ειδικές Διαδρομές και όπως φαίνεται θα δοθεί μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ του Οζιέ και του Λάπι.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Τουρκίας μετά από 13 ειδικές διαδρομές

1.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

3:20:12.0

2.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+0:00.2

3.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 Coupe WRC

+1:17.1

4.

Suninen / Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+1:26.9

5.

Sordo / del Barrio

Hyundai i20 Coupe WRC

+2:24.7

6.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+3:14.4

7.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+3:29.5

8.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC

+4:38.2

9.

Tidemand / Floene

Ford Fiesta WRC

+6:55.8

10.

Kopecky / Dresler

Škoda Fabia R5 evo

+15:11.3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!