Tρία Toyota Yaris WRC προηγούνται στο Ράλι Γερμανίας

Gazzetta team
Tρία Toyota Yaris WRC προηγούνται στο Ράλι Γερμανίας
Ο Οτ Τάνακ με Toyota βλέπει ήδη το χρώμα της νίκης στη Γερμανία, ενώ τον ακολουθούν οι Κρις Μικ και Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα, που ανήκουν στην ίδια ομάδα.

Ο Οτ Τάνακ έβαλε για τα καλά πλώρη για τη νίκη στο εφετινό Ράλι Γερμανίας. Ο οδηγός της Toyota προηγείται με 32,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Κρις Μικ, που οδηγεί επίσης Toyota Yaris WRC και ξεκινά την Κυριακή ως καθαρό φαβορί. Ο Τάνακ ήταν τυχερός σε σχέση με τους αντιπάλους του, καθώς δεν είχε κανένα κλαταρισμένο ελαστικό μέχρι τώρα στον αγώνα.

Στο πρώτο πέρασμα της ειδικής διαδρομής Πάντσερπλατε βίωσε την εμπειρία του κλαταρισμένου ελαστικού ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC και στο δεύτερο πέρασμα τον μιμήθηκε ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Citroen. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν αρκετές θέσεις και μαζί με αυτές τις ελπίδες τους, να διεκδικήσουν τη νίκη.

Χάρη σε αυτές τις ατυχίες, κατάφεραν και αναρριχήθηκαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση της κατάταξης οι Κρις Μικ και Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα, με τον πρώτο να χτίζει μία διαφορά από τον δεύτερο και να αποκτά προβάδισμα για αύριο. Ο Νεβίλ έκανε και ένα οδηγικό λάθος με τετ α κε στην περιβόητη ΕΔ Πάντσερπλατε, ωστόσο κατάφερε και πέρασε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Ντάνι Σόρντο, επίσης με Hyundai i20 WRC. Θεωρείται πάντως βέβαιο, ότι ο Νεβίλ θα περάσει αύριο μπροστά από τον Σόρντο με εντολή της Hyundai, καθώς ο Βέλγος διεκδικεί το πρωτάθλημα. Tην Κυριακή επιστρέφει το Ράλι Γερμανίας στους αμπελώνες του ποταμού Μόζελ, ενώ θα πραγματοποιηθούν από δύο φορές οι ειδικές διαδρομές Γκράφσαφτ και Ντρόνταλ.

Δείτε στο βίντεο το λάθος του Νεβίλ στην Πάντσερπλατε.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Γερμανίας μετά από 15 ειδικές διαδρομές:

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

2:27:21.9

2.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+0:32.4

3.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+0:41.8

4.

Sordo / del Barrio

Hyundai i20 Coupe WRC

+1:10.8

5.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC

+1:35.2

6.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 Coupe WRC

+1:37.3

7.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+1:43.1

8.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+2:09.7

9.

Greensmith / Edmondson

Ford Fiesta WRC

+6:02.6

10.

Katsuta / Barritt

Toyota Yaris WRC

+6:57.4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!