O Tάνακ ένα βήμα πριν τη νίκη στη Φινλανδία

Gazzetta team
O Tάνακ ένα βήμα πριν τη νίκη στη Φινλανδία
Ο Οτ Τάνακ βρίσκεται στην πρώτη θέση του Ράλι Φινλανδίας με διαφορά 16,4 δευτερολέπτων από τον Λάπι και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Ο Οτ Τάνακ βρίσκεται στην πρώτη θέση του Ράλι Φινλανδίας μετά την ολοκλήρωση 19 ειδικών διαδρομών. Ο οδηγός του Toyota Yaris WRC έχει 16,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Λάπι με Citroen C3 WRC και δείχνει, ότι δύσκολα θα χάσει τη νίκη, καθώς την Κυριακή απομένουν μόλις 47 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Τάνακ εκμεταλλεύθηκε τις ατυχίες και τα λάθη του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα με Toyota Yaris WRC, που καθυστέρησε λόγω ενός κλαταρισμένου ελαστικού, αλλά και του Κρις Μικ, που εγκατέλειψε μετά από ζημιά στις αναρτήσεις του δικού του Toyota. Μάλιστα το μεσημέρι, τα άκουσε ο Λάτβαλα για τα καλά από τον διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Toyota, Τόμι Μάκινεν και έτσι οδήγησε το απόγευμα σαφώς πιο συγκρατημένα και με στόχο να διατηρήσει την τρίτη θέση του και όχι να απειλήσει τον Τάνακ.

Δυνατός εμφανίστηκε και ο Αντρέας Μίκελσεν με Hyundai i20 WRC, που κατάφερε να περάσει τον Σεμπαστιάν Οζιέ με Citroen C3 WRC και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση. Πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή έχουν πλασαριστεί οι οδηγοί της Hyundai Κρεγκ Μπριν και Τιερί Νεβίλ, ενώ μέτρια είναι μέχρι στιγμής η εμφάνιση του Τέεμου Σούνινεν με Ford Fiesta WRC, που καταλαμβάνει την όγδοη θέση.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Φινλανδίας μετά από 19 ειδικές διαδρομές:

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

2:08:49.4

2.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+0:16.4

3.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+0:28.8

4.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+0:50.5

5.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+0:53.1

6.

Breen / Nagle

Hyundai i20 WRC

+0:59.1

7.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+1:19.3

8.

Suninen / Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+2:05.3

9.

Greensmith / Edmondson

Ford Fiesta WRC

+4:09.7

10.

Rovanperä / Halttunen

Škoda Fabia R5 evo

+6:33.5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!