O Tάνακ πρώτος στο Shakedown του Ράλι Φινλανδίας

Gazzetta team
O Tάνακ πρώτος στο Shakedown του Ράλι Φινλανδίας
Ο Εσθονός ξεκίνησε με το δεξί στο Ράλι Φινλανδίας κάνοντας με το Toyota Yaris WRC τον ταχύτερο χρόνο στο Shakedown και αφήνοντας πίσω του τον Νεβίλ και τον Μπριν.

Ο Οτ Τάνακ ήταν ο νικητής του Shakedown, με το οποίο άνοιξε η αυλαία του Ράλι Φινλανδίας. Ο οδηγός της Toyota ολοκλήρωσε τη μήκους 4,26 χιλιομέτρων διαδρομή με χρόνο 1:53,8 λεπτά και άφησε πίσω του τον Τιερί Νεβίλ με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου. Ο Εσθονός δήλωσε αμέσως μετά, ότι θέλει να ξεκαθαρίσει γρήγορα το μέλλον του, καθώς το συμβόλαιό του με την Toyota λήγει στα τέλη της χρονιάς. Θεωρείται πάντως περιζήτητος και έχει δεχθεί ήδη αρκετές προτάσεις από άλλες ομάδες.

Για ένα νέο συμβόλαιο θα παλέψει και ο Κρεγκ Μπριν, καθώς και το δικό του με τη Hyundai λήγει στα τέλη του 2019. Μάλιστα, στο Shakedown ήταν γρηγορότερος από τον ομόσταβλό του Αντρέας Μίκελσεν, που πλασαρίστηκε τέταρτος με διαφορά ενός δεκάτου του δευτερολέπτου.

Στο περιθώριο του Ράλι Φινλανδίας επιβεβαίωσε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ότι θα αποσυρθεί από τα ράλι στο τέλος του 2020. Ο Γάλλος είναι ήδη πρεσβευτής του νέου πρωταθλήματος Extreme E, ενώ –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- ξεκίνησε ήδη να παίζει γκολφ!

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα στο Shakedown του Ράλι Φινλανδίας:

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

1:53,8

2.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+0,3

3.

Breen / Nagle

Hyundai i20 WRC

+0,8

4.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+0,9

5.

Suninen / Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+1,0

6.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+1,2

7.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+1,2

8.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+1,2

9.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+1,5

10.

Greensmith / Edmondson

Ford Fiesta WRC

+3,5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!