ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Τα αγωνιστικά του WRC γίνονται από το 2022 υβριδικά!

Τα αγωνιστικά του WRC γίνονται από το 2022 υβριδικά!

Τα αγωνιστικά του WRC γίνονται από το 2022 υβριδικά!

Το WRC παθαίνει... Formula 1 και τα αυτοκίνητα που θα τρέχουν σε τρία χρόνια από σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα εφοδιάζονται με υβριδική τεχνολογία, μάλιστα μεταξύ των Ειδικών Διαδρομών θα χρησιμοποιούν μόνον τους ηλεκτροκινητήρες τους.    

Η FIA επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ότι από το 2022, τα αυτοκίνητα που θα τρέχουν στο WRC θα είναι υβριδικά. Ο στόχος τους είναι να έχουν επιπλέον ηλεκτρική ισχύ στις ειδικές διαδρομές και ο ηλεκτροκινητήρας, μαζί με τις μπαταρίες θα συνδυάζονται φυσικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Όπως ανακοίνωσαν στη FIA, για τα τρία πρώτα χρόνια τα υβριδικά μέρη των αυτοκινήτων θα είναι κοινά σε όλες τις ομάδες και στη συνέχεια οι κατασκευαστές θα αποκτήσουν μια επιπλέον ελευθερία στις ρυθμίσεις και στα μέρη του συστήματος. 

Επίσης, η FIA διευκρίνισε, ότι στις απλές διαδρομές τα αγωνιστικά θα κινούνται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα τους. Σε άλλη μία σημαντική ανακοίνωση της FIA ενημερωνόμαστε, ότι πλέον θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν οι ομάδες και μοντέλα του C-Segment, δηλαδή τα μικρομεσαία και όχι μόνο του B-Segment (supermini), που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν σήμερα. Δηλαδή, μπορεί να δούμε στο μέλλον να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα WRC, αυτοκίνητα όπως το Ford Focus WRC, το Hyundai i30 WRC, κλπ.