Ανέλπιστη νίκη Σορντό στην Σαρδηνία!

Γιώργος Βαρίνος
Ανέλπιστη νίκη Σορντό στην Σαρδηνία!
O Ντάνι Σορντό πήρε μια ανέλπιστη νίκη στο Ράλλυ Σαρδηνίας, αφού ο Οτ Τάνακ έμεινε από τιμόνι στην τελευταία ε.δ. του αγώνα, με αποτέλεσμα να πέσει στην 5η θέση! Στη 2η θέση ο Σούνινεν και στην 3η ο Μίκελσεν.

Τα πάνω-κάτω ήρθαν την τελευταία μέρα στο Ράλλυ Σαρδηνίας, αφού ένα μηχανικό πρόβλημα στο Toyota Yaris του Τάνακ του στέρησε την 3η συνεχόμενη και 4η φετινή του νίκη, τον ανάγκασε σε ένα τετ-α-κε και τον έριξε στην 5η θέση του αγώνα.

Παρ' όλα αυτά, ο Τάνακ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 150 βαθμούς, με τον Οζιέ όμως να βρίσκεται μιά ανάσα πίσω του με 146 βαθμούς και τον Νεβίλ να ακολουθεί από κοντά με 143!

Ο Σορντό που είχε αποφασίσει απλώς να κλειδώσει την 2η θέση του αγώνα, στην τελευταία ειδική βρέθηκε νικητής και στο βάθρο και τις δηλώσεις ήταν συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τίμου Σούνινεν πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο θεσμό!

Ο Οζιέ με το Citroen του, την πρώτη μέρα είχε βγει εκτός μάχης καταστρέφοντας την ανάρτησή του σε ένα βράχο, ενώ και ο Λάτβαλα τουμπάρισε το Yaris του αν και συνέχισε δίχως παρπρίζ για να ξανακάνει κάθος και τελικά να τερματίσει μόλις 19ος.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη του Ράλλυ Σαρδηνίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!