Μονομαχία Σόρντο - Σούνινεν στο Ράλι Σαρδηνίας

Gazzetta team
Μονομαχία Σόρντο - Σούνινεν στο Ράλι Σαρδηνίας
Ο Ντάνι Σόρντο προηγείται μετά την 9η Ειδική Διαδρομή του Ράλι Σαρδηνίας, ενώ τον ακολουθούν ο Τέεμου Σούνινεν δεύτερος και στην τρίτη θέση το φαβορί Οτ Τάνακ.

Ο Ντάνι Σόρντο ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας με διαφορά 10,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Τέεμου Σούνινεν. Μάλιστα ο οδηγός της Hyundai είχε την πολυτέλεια να αφήσει λίγο το γκάζι στα τελευταία χιλιόμετρα της Παρασκευής, για να μην ξεκινήσει σήμερα Σάββατο πρώτος, όπως συνέβη με τον Οζιέ που «σκούπισε» τη διαδρομή και χτύπησε πάνω σε πέτρα, προκαλώντας ζημιά στη Citroen του. Ο Γάλλος ήταν απογοητευμένος και δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «δεν έχω καμία προσδοκία πλέον από τη Σαρδηνία. Σκέφτομαι ήδη το επόμενο ράλι».

Ακόμη πιο απογοητευμένος ήταν ο Γιάρι – Μάρι Λάτβαλα, που βρισκόταν επικεφαλής, όμως τουμπάρισε λόγω οδηγικού λάθους σε μία φουρκέτα και κατάφερε να επαναφέρει με μεγάλο κόπο και με τη βοήθεια του συνοδηγού του Αντίλα το αυτοκίνητό τους πάνω στους τέσσερις τροχούς του. «Τέτοιο χαζό λάθος δεν μου είχε συμβεί σε κανέναν από τους 200 αγώνες μου στο WRC μέχρι σήμερα», δήλωσε ο οδηγός της Toyota που έσωσε πάντως την παρτίδα και συνέχισε με κορυφαίους χρόνους, αν και χωρίς μπροστινό παρμπρίζ. Ωστόσο η περιπέτεια του Λάτβαλα δεν είχε Happyend, καθώς βγήκε αργότερα και πάλι εκτός διαδρομής και εγκατέλειψε οριστικά τον αγώνα.

Οι ελπίδες της Toyota εδράζουν πλέον στον Οτ Τάνακ, που δεν έχει ωστόσο τη δυνατότητα να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και βρίσκεται πίσω από τον δεύτερο Τέεμου Σούνινεν με Ford Fiesta WRC. Ωστόσο, η προσωρινή κατάταξη μπορεί να αλλάξει λόγω της διακοπής της έβδομης ΕΔ, όταν χρειάστηκε ένας θεατής ιατρική βοήθεια και μόνον οι Τάνακ, Νεβίλ και Εβανς είχαν προλάβει να την ολοκληρώσουν κανονικά. Ετσι ενδέχεται να λάβει ο Τάνακ ένα μπόνους χρόνου και να βρεθεί μπροστά από τον Σούνινεν.

Δυσκολίες είχε και ο Νεβίλ. Αρχικά έκανε ένα λάθος ο συνοδηγός του Νικόλας Γκιλσούλ, μετά έκανε και ο ίδιος ένα τετ α κε. «Λάθη μπορεί να συμβούν πάντα. Θα επιστρέψουμε μαχόμενοι και ελπίζουμε, να φτάσουμε κοντά στο βάθρο», ανέφερε ο Βέλγος, που βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση με διαφορά 57,7 δευτερολέπτων από τον πρώτο Ντάνι Σόρντο.

Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθούν έξι Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 143 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9.08 το πρωί ώρα Ελλάδας και η τελευταία Ειδική Διαδρομή ξεκινά στις 19.03 ώρα Ελλάδας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Ράλι Σαρδηνίας μετά την Παρασκευή:

1.Sordo / del BarrioHyundai i20 WRC1:36:01.5
2.Suninen / LehtinenFord Fiesta WRC+0:10.8
3.Tänak / JärveojaToyota Yaris WRC+0:11.2
4.Mikkelsen / JægerHyundai i20 WRC+0:20.2
5.Evans / MartinFord Fiesta WRC+0:20.3
6.Meeke / MarshallToyota Yaris WRC+0:29.5
7.Neuville / GilsoulHyundai i20 WRC+0:57.7
8.Lappi / FermCitroën C3 WRC+1:03.5
9.Hänninen / TuominenToyota Yaris WRC+1:28.0
10.Rovanperä / HalttunenŠkoda Fabia R5 Evo+3:01.3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!