Aνετη νίκη για τον Τάνακ στο Ράλι Χιλής

Gazzetta team
Aνετη νίκη για τον Τάνακ στο Ράλι Χιλής
Ο οδηγός της Toyota νίκησε στο πρώτο Ράλι Χιλής, που προσμετρά στο WRC. Πίσω του τερμάτισε ο Οζιέ μετά από μάχη με τον συμπατριώτη του Λεμπ, που πλασαρίστηκε τελικά τρίτος.

Μετά από ορισμένες ατυχίες, που είχε στους τελευταίους αγώνες, ο Οτ Τάνακ ανέκαμψε και κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στο Ράλι Χιλής. Ο Φιλανδός τέθηκε από τη δεύτερη Ειδική Διαδρομή επικεφαλής του αγώνα, που προσμετρά για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC και είχε συνεχώς τα πάντα υπό έλεγχο, χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρει. Η ικανοποίηση του οδηγού του Toyota Yaris WRC κορυφώθηκε με την επίτευξη του καλύτερου χρόνου στην Power – Stage, με την οποία ολοκληρώθηκε το ράλι.

«Ήταν τρεις ημέρες υψηλής πρόκλησης, που απαίτησαν πολύ αυτοσυγκέντρωση και ενέργεια. Δεν χαίρομαι μόνον για τον εαυτό μου, αλλά και για την ομάδα. Είχαμε χάσει την πρώτη θέση στα δύο τελευταία ράλι, τώρα ωρίμασε η ώρα για την επόμενη επιτυχία», δήλωσε περιχαρής ο Τάνακ.

Ενας από τους πρώτους, που συνεχάρησαν τον Τάνακ, ήταν ο Οζιέ, που έπαθε ένα μικρό σοκ στην τελευταία Ειδική Διαδρομή, όταν άνοιξε ξαφνικά και χωρίς λόγο ο πυροσβεστήρας του Citroen C3 WRC, προκαλώντας στον ίδιο και στον συνοδηγό του Ζουλιέν Ινγκρασιά, αναπνευστικά προβλήματα. Ο Οζιέ δήλωσε για τον αγώνα, ότι «είναι μία καλή δεύτερη θέση μετά από μία ωραία μάχη με τον Λεμπ». Η ικανοποίηση του Οζιέ για την επικράτησή του επί του –πολύ δυνατού- Σεμπαστιάν Λεμπ, που τερμάτισε τρίτος, δεν κρύβει ωστόσο το γεγονός, ότι για μια ακόμη φορά δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει το τέμπο του Τάνακ και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη.

Για τον Λεμπ ήταν πάντως ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς στον τέταρτο αγώνα του με το Hyundai i20 WRC ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο. «Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες είχαμε έναν καλό ρυθμό. Χαίρομαι, που μπορώ να ανταγωνιστώ και πάλι τους κορυφαίους οδηγούς», υπογράμμισε ο Λεμπ, ο οποίος ήταν και η μόνη καλή παρουσία της Hyundai στη Χιλή. O Nεβίλ εγκατέλειψε μετά από ένα θεαματικό ατύχημα και έτσι τον προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας ο Οζιέ και ο Μίκελσεν τερμάτισε έβδομος μετά από μία μέτρια απόδοση.

Καλά τα πήγαν οι δύο οδηγοί της Ford M-Sport, με τον Έλφιν Εβανς να τερματίζει πέμπτος και τον Τέεμου Σούνινεν έκτος, προσφέροντας έτσι πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα τους.

Ο απολογισμός για το πρώτο Ράλι Χιλής του WRC ήταν θετικός. Τα πληρώματα και οι ομάδες εντυπωσιάστηκαν από τα τοπία, τις εξαιρετικές και απαιτητικές Ειδικές Διαδρομές και το μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς θεατών, ενώ κάποια οργανωτικά μικροπροβλήματα θεωρούνται φυσιολογικά για έναν αγώνα, που διοργανώνεται για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το πρωτάθλημα WRC συνεχίζεται σε τρεις εβδομάδες με το Ράλι Πορτογαλίας, από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Η πρώτη δεκάδα του Ράλι Χιλής

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

3:15:53.8

2.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+0:23.1

3.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+0:30.2

4.

Evans / Martin

Ford Fiesta WRC

+1:36.7

5.

Suninen / Salminen

Ford Fiesta WRC

+3:15.6

6.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+3:45.4

7.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+4:39.0

8.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+7:33.4

9.

Rovanperä / Halttunen

Škoda Fabia R5

+7:52.5

10.

Östberg / Eriksen

Citroën C3 R5

+8:16.1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!