Ράλι Χιλής: Ο Τάνακ μπροστά, σοκαριστικό ατύχημα ο Νεβίλ (vid)

Gazzetta team
Ράλι Χιλής: Ο Τάνακ μπροστά, σοκαριστικό ατύχημα ο Νεβίλ (vid)
Τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Χιλής παρέμεινε μπροστά ο Τάνακ, ενώ μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν οι Οζιέ και Λεμπ. Ο Νεβίλ εγκατέλειψε μετά από ένα σοκαριστικό ατύχημα, όπου κινδύνευσε σοβαρά.

Επεισοδιακή ήταν η δεύτερη ημέρα του Ράλι Χιλής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC. Στον αγώνα προηγείται με σημαντική διαφορά 30,3 δευτερολέπτων ο Οτ Τάνακ με Toyota Yaris WRC, o oποίος πηγαίνει μάλλον συντηρητικά και ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους αντιπάλους του. Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή της ημέρας εγκατέλειψε ο Γιάρι Μάρι Λάτβαλα –επίσης με Toyota Yaris WRC- λόγω προβλημάτων στα υδραυλικά του αυτοκινήτου και ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Στη θέση του Φιλανδού ανέβηκε ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Hyundai i20 WRC, ο οποίος σημείωσε μάλιστα στη συγκεκριμένη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο και πλησίασε έτσι σε απόσταση μόλις 5,1 δευτερολέπτων τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Οζιέ στη δεύτερη θέση. «Θα έχουμε την Κυριακή μία ωραία μονομαχία», δήλωσε μετά το πέρας της δεύτερης ημέρας ο Οζιέ, που ήταν απογοητευμένος, επειδή δεν μπορεί να απειλήσει τον προπορευόμενο Τάνακ.

Το Ράλι Χιλής είχε μία σοκαριστική στιγμή, όταν ο Νεβίλ είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αλλεπάλληλες τούμπες, που διέλυσαν το αυτοκίνητό του και τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει. Ο οδηγός της Hyundai και ο συνοδηγός του Νικόλας Γκίλσουλ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν τραυματισμούς και πήραν εξιτήριο. Ο Νεβίλ ανέφερε, ότι πέρασαν με περισσότερα γκάζια από ό,τι θα έπρεπε από το συγκεκριμένο σημείο της εξόδου κα δήλωσε με χιούμορ, ότι δεν είχε σκοπό να μετατραπεί σε ντάμι για κρας τεστ. Η εγκατάλειψη του Νεβίλ έδωσε την ευκαιρία στα δύο Ford Fiesta WRC των Εβανς και Σούνινεν να αναρριχηθούν αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αν και με σημαντική διαφορά από την πρώτη τριάδα.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του Ράλι Χιλής ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Μαΐου και περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 58,4 χιλιομέτρων, με την τελευταία να ξεκινά στις 19.18 ώρα Ελλάδος.

Τα αποτελέσματα μετά τις πρώτες δύο ημέρες

1.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

02:41:05.5

2.

Ogier / Ingrassia

Citroën C3 WRC

+0:30.3

3.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+0:35.4

4.

Evans / Martin

Ford Fiesta WRC

+1:06.3

5.

Suninen / Salminen

Ford Fiesta WRC

+3:03.0

6.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+3:13.3

7.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+3:43.4

8.

Rovanperä / Halttunen

Škoda Fabia R5

+6:33.2

9.

Östberg / Eriksen

Citroën C3 R5

+7:09.3

10.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+7:21.9

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!