O Λάτβαλα έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ του Σάινθ στο WRC

Gazzetta team
O Λάτβαλα έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ του Σάινθ στο WRC
Ο Φιλανδός θα γίνει με την εκκίνησή του στο Ράλι Σουηδίας ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, παίρνοντας τη θέση του Κάρλος Σάινθ στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Πολύ ιδιαίτερο θα είναι το εφετινό Ράλι Σουηδίας για τον Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα. Ο Φιλανδός ξεκίνησε το 2002 την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και βίωσε πολλά σκαμπανεβάσματα. Αρκετές χρονιές ανήκε στην μικρή ομάδα των οδηγών, που θεωρούνταν βασικοί διεκδικητές του τίτλου, ωστόσο απέτυχε σε όλες τις περιπτώσεις, κυρίως επειδή δεν άντεξε το βάρος του φαβορί. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, ότι «ο στόχος μου ήταν πάντοτε να κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όμως δεν το έχω καταφέρει μέχρι τώρα».

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν η νίκη του το 2008 στο Ράλι Σουηδίας στην τρυφερή ηλικία των 22 ετών, η οποία τον ανέδειξε σε νεότερο νικητή ενός Ράλι του WRC όλων των εποχών. Εντεκα χρόνια αργότερα θα έχει την ευκαιρία να σπάσει ο Λάτβαλα το ρεκόρ συμμετοχών στο WRC με 197 εκκινήσεις, περνώντας έτσι μόνος στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, όπου βρισκόταν μετά το Ράλι Μόντε Κάρλο μαζί με τον Κάρλος Σάινθ. Ετσι δεν ξενίζει η δήλωσή του, ότι «αυτό το Ράλι θα είναι για εμένα πολύ ξεχωριστό».

Ο Λάτβαλα έχει πετύχει στη Σουηδία τις 4 από τις συνολικά 18 νίκες του στο WRC και όπως λέει, «αυτό το ράλι είναι το αγαπημένο μου, γιατί μου αρέσει να οδηγώ με ελαστικά με καρφιά στο υγρό χιόνι. Δούλεψα σκληρά κατά τη διάρκεια των δοκιμών και τώρα πρέπει να αποκτήσω απλά την οδηγική αίσθηση, που μου έλειψε στο Μόντε Κάρλο».

Το Ράλι Σουηδίας ξεκινά την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου το απόγευμα και οι αγωνιζόμενοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε 19 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 317 χιλιομέτρων. Οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται ιδανικές για τα δεδομένα της εποχής, καθώς στις διαδρομές έχει σχηματιστεί το επιθυμητό στρώμα πάγου, που υπόσχεται συναρπαστικό θέαμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!