Θριαμβευτής ο Τάνακ στο Ράλλυ Γερμανίας

Γιώργος Βαρίνος
Θριαμβευτής ο Τάνακ στο Ράλλυ Γερμανίας
Με 3 πλέον νίκες φέτος ο Οτ Τάνακ βάζει σοβαρή υποψηφιότητα και αυτός για τον φετεινό τίτλο. Δεύτερος τελικά ο Νεβίλ και τρίτος ο Λάπι.

Με το 1-3 η Toyota δείχενι πόσο καλά στημένη ομάδα είναι και πόσο ταλαντούχοι είναι οι οδηγοί της. Ο Οτ Τάνακ έφτασε σε μια άνετη νίκη που φάνηκε άλλωστε από την Παρασκευή και τις πρώτες ειδικές. Βεβαίως η ατυχία του Οζιέ τον βοήθησε αλλά δεν παύει να δείχνει την κλάση του Εσθονού. Ο Οζιέ τελικά τερμάτισε 4ος και δεν κατάφερε να περάσει τον Νεβίλ (τελικά τερμάτισε 2ος) που ήταν και ο στόχος του, μετά την ατυχία που είχε με τον κατεστραμένο τροχό του και τις 7 θέσεις που του στοίχισε.

Ο συνδυασμός Οτ Τάνακ-Τoyota Yaris, αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στο WRC. Κέρδισε στην Αργεντινή, στη Φινλανδία και τώρα στη Γερμανία, άρα ο Εσθονός είναι ικανός να κερδίζει παντού και πλέον τον βάζει για τα καλά στη μάχη του τίτλου. Ο Εσθονός πρόσθεσε άλλους τέσσερις βαθμούς από την Power Stage στη συγκομιδή του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του πρωταθλήματος, μόλις 13 βαθμούς πίσω από τον Οζιέ που βρίσκεται 23 βαθμούς πίσω από τον Νεβίλ που δεν τα πήγε καλά στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα βρέθηκε σε κακή φόρμα μακριά από τον καλό του εαυτό. Η αλλαγή του διαφορικού το Σάββατο, όσο και οι ατυχίες των αντιπάλων του σήμερα, του χάρισαν τη 2η θέση στο βάθρο και ακόμα περισσότερους βαθμούς διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο Οζιέ.

Στη 18η θέση τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης ο οποίος πέτυχε τον στόχο που είχε βάλει να μπει στην 20άδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!