Με Ράλι Ιαπωνίας και Χιλής από του χρόνου το WRC;

Gazzetta team
Με Ράλι Ιαπωνίας και Χιλής από του χρόνου το WRC;
Την ώρα που εμείς αφήνουμε το Ράλι Ακρόπολις στην τύχη του, σε κάποιες άλλες χώρες δίνουν πραγματική μάχη, για να ενταχθούν άμεσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC.

«Το Ράλι των Θεών» δεν υπάρχει πλέον στο καλεντάρι του WRC, αν και αποτελούσε επί χρόνια έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες του πρωταθλήματος. Εμείς χάσαμε το Ράλι Ακρόπολις από το WRC με κατεβασμένα χέρια, ωστόσο στο εξωτερικό παλεύουν στην κυριολεξία, για να φιλοξενήσουν έναν αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι στις χώρες τους.

Νέα παιχνίδια σε περιμένουν στο καζίνο της Sportingbet. 21+

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του προέδρου της Toyota, Ακίο Τογιόντα, που λατρεύει τα μηχανοκίνητα σπορ και δεν παραλείπει να παρακολουθεί δια ζώσης αγώνες ράλι, όποτε το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Ο Ιάπωνας αιφνιδίασε και στο Ράλι Φιλανδίας, όπου εμφανίστηκε απροειδοποίητα και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη της Toyota μαζί με τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας υπό τον Τόμι Μάκινεν, αλλά και τους απλούς θεατές.

Ο Τογιόντα δεν παρευρέθηκε όμως στη Φινλανδία μόνον για να παρακολουθήσει την ομάδα του, αλλά και για να συναντηθεί με τους διοργανωτές του WRC και να ζητήσει την ένταξη του Ράλι Ιαπωνίας άμεσα, δηλαδή από το 2019, στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Υποψήφιο για το WRC είναι το Shinshiro Rally, που είναι ασφάλτινο και πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της ομώνυμης πόλης των 10 εκατ. κατοίκων, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας.

Το αίτημα των Ιαπώνων θα εξεταστεί στις 12 Οκτωβρίου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA, οπότε θα έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα με το Ράλι Χιλής. Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται βέβαιο, ότι θα ανέβει στην κατηγορία WRC, πραγματοποιείται στην παραθαλάσσια περιοχή γύρω από την πόλη Κονσεψιόν και είναι χωμάτινος. Το Ράλι Χιλής προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2019, δύο εβδομάδες πριν το κλασικό Ράλι Αργεντινής, με το οποίο αναμένεται να σχηματίσει ένα καυτό νοτιοαμερικάνικο δίδυμο.

Εφόσον ενταχθούν η Χιλή και η Ιαπωνία του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, τότε θα πρέπει να τεθεί εκτός κάποιος από τους εφετινούς αγώνες, καθώς το καλεντάρι του 2019 θα περιλαμβάνει το πολύ 14 ράλι. Αυτό θα αποφασιστεί μετά το Ράλι Γερμανίας στα μέσα Αυγούστου από τις επιτροπές Ράλι του WRC και της FIA, oι οποίες και θα ανακοινώσουν ποια χώρα θα μείνει τον επόμενο χρόνο εκτός νυμφώνος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!