Προηγείται ο Οζιέ στο Ράλι Σαρδηνίας

Gazzetta team
Προηγείται ο Οζιέ στο Ράλι Σαρδηνίας
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ εκμεταλλεύθηκε τα προβλήματα των Μίκελσεν, Τάνακ και Σούνινεν και τέθηκε επικεφαλής στο Ράλι Σαρδηνίας με διαφορά 18,9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Νεβίλ.

Ο έβδομος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι πραγματοποιείται στη Σαρδηνία και μετά από 9 από τις συνολικά 20 Ειδικές Διαδρομές προηγείται ο Οζιέ (Ford Fiesta WRC) με διαφορά 18,9 δευτερολέπτων από τον Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC. O Oζιέ δημιούργησε τη διαφορά στην 6η ΕΔ, που ήταν και η μοναδική της ημέρας όπου νίκησε, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της βροχής. Ο Νεβίλ ξεκινούσε την Παρασκευή πρώτος και είχε σαφώς δυσκολότερο έργο εξαιτίας της νυχτερινής βροχής, που είχε λασπώσει τις διαδρομές. Στη συνέχεια προσαρμόστηκε καλύτερα, κέρδισε δύο ΕΔ και έτσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 18,3 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα με Toyota Yaris WRC.

O Mίκελσεν διέκοψε την προσπάθειά του στην έβδομη ΕΔ εξαιτίας προβλημάτων με το σαζμάν του Hyundai του. Ο Νορβηγός βρισκόταν έως το μεσημέρι της Παρασκευής στην πρώτη θέση, μετά τον πέρασε ο Οζιέ και ακολούθως του χτύπησε η ατυχία την πόρτα. Θύματα της Σαρδηνίας έπεσαν ο Τάνακ (Toyota) και ο Τέεμου Σούνινεν (Ford), που εγκατέλειψαν μετά από ατυχήματα. Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως ακόμη, αν θα καταφέρουν να επανέλθουν το Σάββατο στον αγώνα.

Οι οδηγοί, που συμπληρώνουν το Top 5 πίσω από την τριάδα με τους Οζιέ, Νεβίλ και Λάτβαλα είναι ο Λάπι με Toyota και ο Όστμπεργκ με Citroen, ενώ η διαφορά μεταξύ του πέμπτου και του πρώτου είναι ήδη σχεδόν ένα λεπτό. Η Citroen κατέβηκε στη Σαρδηνία μετά την απόλυση του Κρις Μικ μόνον με δύο εργοστασιακά αυτοκίνητα και οδηγούς του Όστμπεργκ και Μπριν, με τον Ιρλανδό να βρίσκεται στην έβδομη θέση πίσω από τον Πάντον με Hyundai στην έκτη. Εκτός δεκάδας βρέθηκε ο Ελφιν Εβανς με Ford, όταν χτύπησε το σύστημα διεύθυνσης του Fiesta WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!