Η Citroen έδιωξε τον Κρις Μικ (vid)

Gazzetta team
Η Citroen έδιωξε τον Κρις Μικ (vid)
Με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο «άδειασμα» η Citroen ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Κρις Μικ.

«Λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου αριθμού ατυχημάτων, μερικά εκ των οποίων ήταν αρκετά βαριά και θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει σοβαρές συνέπειες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πληρώματος και δεδομένου πως το ρίσκο που περιλαμβανόταν σε αυτά δεν προκύπτει από τους αθλητικούς στόχους, η Citroen αποφάσισε να παύσει την συμμετοχή του Κρις Μικ και του Πολ Ναγκλ στο WRC του 2018».

Κάπως έτσι η Citroen ανακοίνωσε αυτό που περίμεναν όλοι ή τουλάχιστον αυτό που ήθελαν οι περισσότεροι μιας και ο Ιρλανδός, αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων στο κορυφαίο επίπεδο, σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Ο Μικ μετά τους έξι φετινούς αγώνες έχει βρεθεί στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς και απόσταση από την κορυφή 76 βαθμούς.

Έχει ολοκληρώσει άδοξα τον αγώνα της Κορσικής με ατύχημα, ενώ από οδηγικές υπερβολές αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και στην Σουηδία. Πρόσφατα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο έπειτα από το τρομακτικό ατύχημα της Πορτογαλίας. Όλα αυτά οδήγησαν τον Πιέρ Μπουντάρ να αναφερθεί σε ζητήματα ασφαλείας και να καταλύσει και την τελευταία δικλείδα ασφαλείας όπως χαρακτηριστικά είπε που ήταν να αλλάξει τη σύνθεση της ομάδας.

Η απόφαση ισχύει από τον αγώνα της Σαρδηνίας, δηλαδή τον επόμενο του προγράμματος, τον οποίον θα αγωνιστούν κανονικά οι Κρεγκ Μπριν και Μαντς Όστμπεργκ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Σημειώνεται πως για την Citroen υπάρχει ένας ακόμη αγώνας, όπου θα συμμετέχει και ο Σεμπαστιέν Λεμπ, ο οποίος όμως δήλωσε πρόσφατα πως δεν βλέπει και τόσο θετικά την επιστροφή σε ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!