«Πετάει» προς την νίκη ο Τάνακ (vid)

Gazzetta team
«Πετάει» προς την νίκη ο Τάνακ (vid)
Μόνο κακοτυχία έχει να αντιμετωπίσει πλέον ο Οτ Τάνακ στο δρόμο προς την νίκη στο Ράλι Αργεντινής.

Στα 46,5 δευτερόλεπτα σταμάτησε η διαφορά του Οτ Τάνακ από τον Τιερί Νεβίλ που τον ακολουθεί στη 2η θέση, έτσι το τρίτο σκέλος του Ράλι Αργεντινής, απαιτεί από τον Εσθονό πολύ προσεκτική προσέγγιση και τύχη. Ο οδηγός του Toyota Yaris σήμερα το κέρδισε αυτό το στοίχημα, καθώς τα προβλήματά του ήταν προσωρινά και κυρίως, δεν του κόστισαν πολύ σε χρόνο.

Μια παροδική απώλεια της υποβοήθησης στο τιμόνι και ένα κολλημένο αμορτισέρ ήταν αρκετά μόνο για να ανησυχήσουν την ομάδα της Toyota, έτσι ο Εσθονός πήρε άλλες πέντε, από τις επτά σημερινές, ειδικές και μοιάζει ακλόνητος στην κορυφή. Όμως είναι το WRC και δη, το Ράλι Αργεντινής, ίσως το σκληρότερο από την στιγμή που δεν υπάρχει Ράλι Ακρόπολις, έτσι τα 55 αγωνιστικά χιλιόμετρα του τρίτου σκέλους, δεν επιτρέπουν ασφαλείς προβλέψεις.

Για παράδειγμα το πρωινό του 2ου σκέλους, για κάποιον που δεν λαμβάνει υπόψη τον αστάθμητο παράγοντα των ράλι, υποδείκνυε πως θα παρακολουθούσαμε μια προσωπική μονομαχία του Τάνακ με τον Μικ και το Citroen C3. Ο Βρετανός παρέμενε δεύτερος και προσπαθούσε να διατηρηθεί κοντά στο Yaris, όμως μια πέτρα του προσέφερε ένα κλατάρισμα και μαζί σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθούν οι ελπίδες ακόμη και για το βάθρο.

Έτσι δεύτερος πέρασε ο Τιερί Νεβίλ ο οποίος πήρε και τη μικρότερη ειδική της ημέρας και εκμεταλλεύτηκε την απομάκρυνση του Μικ από την κορυφή. Το προσωρινό βάθρο συμπληρώνει ο Ντάνι Σόρντο με το Hyundai i20, ο οποίος σφράγισε αυτήν την πορεία με την νίκη στην τελευταία ειδική της ημέρας, το δεύτερο πέρασμα από τα 40 χλμ. της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα.

Τέταρτος, διατηρώντας σε σχετική απόσταση πίσω του τον Μίκελσεν, βρίσκεται ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το Ford Fiesta WRC, ενώ έκτος είναι ο Εσαπέκα Λάπι με το άλλο Yaris, ο οποίος προσπέρασε τον Έλφιν Έβανς με το Fiesta και η απόσταση που τους χωρίζει είναι μικρή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!