Σαρωτικός ο Τάνακ στην Αργεντινή (vid)

Gazzetta team
Σαρωτικός ο Τάνακ στην Αργεντινή (vid)
Επικεφαλής και μάλιστα με διαφορά, ολοκλήρωσε το 1ο πλήρες σκέλος του Ράλι Αργεντινής ο Οτ Τάνακ με το Toyota Yaris.

Με πολύ ενδιαφέρον τρόπο ξεκίνησε το Ράλι Αργεντινής, 5ος γύρος του φετινού WRC. O Οτ Τάνακ είναι εκείνος που προηγείται έπειτα από τις 8 πρώτες ειδικές οι οποίες ήταν ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα των συνθηκών στην Αργεντινή. Σκληρές και απαιτητικές ειδικές που επεφύλασσαν εκπλήξεις για ορισμένους και καθορίζουν μέχρι τώρα την εξέλιξη του αγώνα.

Η Ημέρα πάντως ξεκίνησε διαφορετικά από ότι ολοκληρώθηκε. Ο Αντρέας Μίκελσεν με το Hyunda i20 WRC ήταν εκείνος που είχε αναπτύξει καλό ρυθμό στο πρωινό κομμάτι της πρώτης ημέρας και προηγείτο. Ένα κλατάρισμα στην πορεία όμως χάλασε την συγκέντρωσή του και του κόστισε και σε χρόνο με αποτέλεσμα το φινάλε του πρώτου σκέλους να τον βρει τελικά στην έβδομη θέση και τελευταίο από τους οδηγούς που βρίσκονται μέσα σε ένα λεπτό διαφοράς από την κορυφή.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Τον Τάνακ ακολουθούν ο Κρις Μικ με το Citroen C3 WRC και ο Τιερί Νεβίλ με το άλλο i20. Αμφότεροι απέφυγαν τα λάθη και ακολούθησαν σωστές επιλογές στα ελαστικά τους για να καταφέρουν να φτάσουν εκεί, εκμεταλλευόμενοι πάντα και σε ένα βαθμό την θέση τους στη σειρά εκκίνησης. Αυτή που ταλαιπώρησε και πάλι τον Σεμπαστιέν Οζιέ δηλαδή. Ο Πρωταθλητής με το Ford Fiesta προσπάθησε αρχικά να εμφανιστεί πιεστικός και το κατάφερε όσο οι διαφορές παρέμεναν σε χαμηλότερα επίπεδα. Στην πορεία όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει το χρόνο που ήθελε, έτσι τώρα βρίσκεται πέμπτος πίσω από τον Ντάνι Σόρντο, μέλος μια πολλαπλής μάχης που ενδέχεται να αλλάξει ακόμη και στο ξεκίνημα της αυριανής ημέρας, προσφέροντας στην θεαματική εικόνα που έχει μέχρι τώρα το Ράλι Αργεντινής.

Η σημαντικότερη εγκατάλειψη πάντως ήταν αυτή του Λάτβαλα που ήρθε να «λερώσει» τα όμορφα συναισθήματα που άφησε η καλή εμφάνιση του Τάνακ, στους ανθρώπους της Toyota. Ο Φινλανδός είχε μια έξοδο και προκάλεσε ζημιές στο Yaris που όχι μόνο τον έθεσαν εκτός αγώνα, αλλά δεν τους επιτρέπουν και να συνεχίσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!