Οζιέ για νίκη, Λεμπ για θέαμα

Gazzetta team
Οζιέ για νίκη, Λεμπ για θέαμα
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο Ράλι Κορσικής, όπου δίνεται μάχη για τη δεύτερη θέση, ενώ ο Λεμπ προσφέρει σόου μετά τη χθεσινή του εγκατάλειψη.

Αν δεν υπήρχε ο Οζιέ, τότε το Ράλι Κορσικής θα ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της χρονιάς. Ωστόσο ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC βρίσκεται μετά την 7η Ειδική Διαδρομή πρώτος με διαφορά 41,6 δευτερολέπτων από τον Νεβίλ, οπότε έχει την πολυτέλεια να…κατεβάσει ταχύτητα. Πραγματική μάχη δίνεται πάντως για τη δεύτερη θέση, καθώς ο δεύτερος Νεβίλ απέχει μόνον 5,2 δεύτερα από τον τρίτο Μικ και 7,3 δευτερόλεπτα από τον τέταρτο Τάνακ.

Ο Τάνακ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην έβδομη ΕΔ, πράγμα που του επέτρεψε να πλησιάσει τους δύο αντιπάλους του για τη δεύτερη θέση, ενώ ο Νεβίλ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του, γιατί δεν μπορεί να πάει το Hyundai του γρηγορότερα. «Όμως σε σύγκριση με τους άλλους οδηγούς της ομάδας θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος», δήλωσε ο Βέλγος με μία μικρή δόση ειρωνείας.

Τη δική του παράσταση δίνει ο Σεμπαστιάν Λεμπ μετά τη χθεσινή έξοδο του αυτοκινήτου του και την εγκατάλειψη. Ο Γάλλος επανήλθε το Σάββατο στον αγώνα, όπου προσφέρει άφθονο θέαμα, μάλιστα το πρωί σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις πρώτες δύο Ειδικές Διαδρομές. «Το διασκεδάζω, αν και είμαι ακόμη λίγο απογοητευμένος εξαιτίας του χθεσινού περιστατικού», δήλωσε ο Λεμπ, ο οποίος βρίσκεται πάντως μακριά από τις θέσεις που αποφέρουν βαθμούς.

Ο Ντάνι Σόρντο πέρασε τον Ελφιν Εβανς και βρίσκεται στην έκτη θέση πίσω από τον Λάπι, ενώ οι Γιάρι Μάτι Λάτβαλα και Αντρέας Μίκελσεν εξακολουθούν να μη βρίσκουν ρυθμό και έχουν περιοριστεί στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Ο Μπράιαν Μπουφιέ με ιδιωτικό Ford Fiesta WRC συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Τα αποτελέσματα μετά την έβδομη ΕΔ στο Ράλι Κορσικής

1.

Ogier / Ingrassia

Ford Fiesta WRC

2:01:27.7

2.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+0:41.6

3.

Meeke / Nagle

Citroën C3 WRC

+0:46.8

4.

Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

+0:48.9

5.

Lappi / Ferm

Toyota Yaris WRC

+1:11.3

6.

Sordo / Del Barrio

Hyundai i20 WRC

+1:35.3

7.

Evans / Mills

Ford Fiesta WRC

+1:39.9

8.

Latvala / Anttila

Toyota Yaris WRC

+1:43.2

9.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+1:51.3

10.

Bouffier / Panseri

Ford Fiesta WRC

+2:19.1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!