Ο Λεμπ επιστρέφει… (vid)

Gazzetta team
Ο Λεμπ επιστρέφει… (vid)
Στην πρώτη θέση πέρασε ο Λεμπ μετά την πρώτη ειδική της 2ης ημέρας του Ράλι Μεξικού, αφήνοντας 2ο τον Σόρντο και τρίτο τον Τάνακ.

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του «Βασιλιά» έγινε! Ο Σεμπαστιέν Λεμπ στην πρωινή ειδική της δεύτερης ημέρας του Ράλι Μεξικού, πέρασε τον Ντάνι Σόρντο, ο οποίος είχε ολοκληρώσει χθες το απόγευμα, επικεφαλής και είναι πλέον πρώτος.

Ο Αλσατός εννέα φορές πρωταθλητής στο WRC, βρίσκεται ξανά αυτό το τριήμερο στην θέση του οδηγού, έπειτα από περισσότερο από τρία χρόνια. Παράλληλα βρίσκεται και στη θέση του πρωτοπόρου έστω και αν σχεδόν όλες οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με την τελευταία του εμφάνιση με πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα.

Ο Λεμπ βρισκόταν 7,3 δευτερόλεπτα πίσω, αλλά πήρε συνολικά 12,3 από τον Ισπανό στην πρωινή ειδική των 31 χλμ. και πέρασε έτσι επικεφαλής από νωρίς. «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με καλό ρυθμό το πρωί», είπε ο Λεμπ μετά την επικράτηση στην ειδική διαδρομή, στην οποία μάλιστα έφτασε να πιάσει μέσα τον Οτ Τάνακ.

Ο Φινλανδός αντιμετώπισε προβλήματα με το Toyota Yaris και έχασε πολύτιμο χρόνο, έτσι στο φινάλε της ειδικής, ο Λεμπ είδε την σκόνη του χωρίς πάντως να ενοχληθεί. Στην 11η ειδική, δεύτερος πίσω από τον Λεμπ ήταν ο Οζιέ, ενώ ακολούθησε ο Κρις Μικ με το άλλο Citroen C3 WRC. Ο Σόρντο ήταν μόλις τέταρτος χάνοντας τον χρόνο που προαναφέραμε, έτσι έπεσε στην 2η θέση της γενικής μετά την ενδέκατη ειδική. Μάλιστα στην αμέσως επόμενη ο Λεμπ πήρε και άλλη διαφορά έτσι μετά τις δύο πρώτες ειδικές της 2ης ημέρας έχει αποσπαστεί κατά 6 δευτερόλεπτα από τον πρώην ομόσταυλό του.

Ακολουθούν οι Μικ, Οζιέ και Μίκελσεν, οι οποίοι όλοι είναι μέσα σε ένα λεπτό από την κορυφή και από εκεί και πίσω βρίσκεται ο Νέβιλ που λόγω διαφόρων προβλημάτων βρίσκεται περισσότερο από τρία λεπτά πιο μακριά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!