Ο Νεβίλ οδηγεί το πρωτάθλημα μετά την νίκη στην Σουηδία!

Γιώργος Βαρίνος
Ο Νεβίλ οδηγεί το πρωτάθλημα μετά την νίκη στην Σουηδία!
Γιορτάζει ο Τιερί Νεβίλ, την πρώτη νίκη της χρονιάς για την Hyundai. Ο ταλαντούχος Βέλγος ξεπέρασε τις ατυχίες που τον ταλαιπώρησαν στο Μόντε Κάρλο και πλέον σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση του Οζιέ, ατενίζει από την πρώτη θέση τους αντίπαλούς του στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το πολύ χιόνι και από την αναγκαστική κακή εμφάνιση των πρώτων αυτοκινήτων που λειτουργούσαν ως εκχιονιστικά. Η πίσω θέση εκκίνησης του Νέβιλ (αποτέλεσμα του κακού τερματισμού του στο Μόντε Κάρλο) του επέτρεψε να κερδίσει τον αγώνα και αντίστοιχα ο Οζιέ να καταποντιστεί μόλις στην 11η θέση!

Ο Νεβίλ οδήγησε έξυπνα τις δύο πρώτες μέρες και την τελευταία έκανε συντήρηση φτάνοντας στην 7η νίκη της καριέρας του στο WRC και πλέον οδηγεί από πλευράς βαθμών το πρωτάθλημα. Ευχάριστη έκπληξη ο Κρεγκ Μπριν που οδήγησε το Citroen C3 του στο 2ο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

Παίξε νόμιμα το Amazing Stars της Novomatic στην Sportingbet.gr, με μεγάλες καθημερινές προσφορές*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τρίτος έμεινε ο έταιρος οδηγός της Hyundai, Αντρέας Μίκελσεν που ανέβασε το i20 WRC του στο βάθρο, μη μπορώντας όμως να αντιμετωπίσει τον πολύ καλό Μπριν που του πήρε την 2η θέση.

Την τελευταία μέρα έγινε και μια σπουδαία μάχη μεταξύ του Χέιντεν Πάντον και του Εσαπέκα Λάπι, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Φινλανδός, που κατέκτησε την 4η θέση του αγώνα. Ο Πάντον αρκέστηκε στην 5η θέση που έτσι δίνει και πρόσθετους βαθμούς στην ομάδα της Hyundai. Στην 6η θέση βρίσκουμε άλλο ένα Citroen C3 WRC αυτό του Μαντς Όστμπεργκ που πρόσφερε πολύτιμους βαθμούς στη Citroen που την κρατάει μέσα στο παιχνίδι του τίτλου των κατασκευαστών.

Απογοήτευση υπήρξε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα που δεν το βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα και απλώς δεν ήταν ανταγωνιστικός στο επίπεδο των πρώτων και τερμάτισε τελικά 7ος. Στην 8η θέση βρίσκουμε το πρώτο Ford με τον Τίιμου Σούνινεν που πίστευε όπως έλεγε πως μπορούσε να πάει και καλύτερα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οτ Τάνακ και Έλφιν Έβανς και φτάνουμε βεβαίως στην 11η θέση που εκεί βρίσκουμε τον Σεμπαστιάν Οζιέ! Ο Γάλλος δεν ξέχασε φυσικά να οδηγεί αλλά ταλαιπωρήθηκε καθώς ξεκινούσε πρώτος και αναγκαζόταν να ξεχιονίζει τον δρόμο λειτουργώντας ως εκχιονιστικό με αποτέλεσμα παρά το γεγονός πως οδηγούσε πολύ γρήγορα να μην έρχονται οι αναταγωνιστικοί χρόνοι. Μελανό σημείο υπήρξε η συμπεριφορά του στην Power Stage που καθυστερώντας επίτηδες να κεξινήσει πήρε ποινή χρόνου ώστε να ξεκινήσει μετά από τον Νέβιλ! Και να έχει έτσι καθαρό δρόμο εμπρός του! Ο Οζιέ κατάφερε μια 2η θέση στην Power Stage, πίσω από τον Λάπι και έτσι πήρε 4 υπερπολύτιμους βαθμούς που στην συνέχεια του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Μεξικό όπου θα δούμε ξανά τον πολλάκις πρωταθλητή Σεμπάστιαν Λεμπ! Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθεί η κατάταξη του αγώνα και αυτή του Πρωταθλήματος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!