1-2 για την Toyota στην 1η ειδική της Σουηδίας

Gazzetta team
1-2 για την Toyota στην 1η ειδική της Σουηδίας
Οι Τάνακ και Λάτβαλα συνέθεσαν το εναρκτήριο 1-2 της Toyota στο Ράλι Σουηδίας. Ένατος ο Οζιέ!

Με την υπερειδική διαδρομή του Κάρλσταντ ξεκίνησε το Ράλι Σουηδίας, ο δεύτερος αγώνας για το φετινό WRC. Νωρίτερα στο shakedown η Hyundai και ο Νόιβιλ ειχαν σημειώσει την καλύτερη επίδοση, αλλά μπαίνοντας στο κυρίως αγωνιστικό κομμάτι η Toyota είχε έτοιμες τις απαντήσεις.

Ο Οτ Τάνακ επικράτησε του Νόιβιλ στην μεταξύ τους κόντρα στα 1,9 χλμ. της εναρκτήριας αυτής ειδικής και παράλληλα σημείωσε και την καλύτερη επίδοση. Ακολούθησε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα που νίκησε τη δική του κόντρα με τον Όστμπεργκ και οι δύο τους ήταν αυτοί που σημείωσαν τις αμέσως καλύτερες επιδόσεις από τον Τάνακ. Η τελευταία κόντρα της υπερειδικής ήταν ανάμεσα στον Μίκελσεν και τον Οζιέ, με τον μεν οδηγό της Hyundai να χαίρεται που επέστρεψε στο μπάκετ, έπειτα από την περσινή του απουσία στις σουηδικές ειδικές διαδρομές και τον δε, πρωταθλητή να είναι απογοητευμένος από το κακό ξεκίνημα.

Πίσω από την τριάδα των Τάνακ, Λάτβαλα και Οστμπεργκ, ο οποίο κάνει ντεμπούτο για φέτος και μάλιστα με ένα νέο αυτοκίνητο για εκείνον, το C3 WRC, βρέθηκε ο Κρις Μικ με το δεύτερο C3 και ακολούθησε η τριπλέτα της Hyundai. Ο Μίκελσεν ήταν ταχύτερος, εμπρός από τον Νόιβιλ και τον Παντόν που πήρε έτσι την έβδομη θέση. Λάπι, Οζιέ και Μπριν ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Το αυριανό πρώτο, πλήρες σκέλος περιλαμβάνει επτά ειδικές από τις 07:55 το πρωί μέχρι και τις 16:56 το απόγευμα (ώρες Ελλάδας).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!